EHF EURO 2024 (M) – Slovenija porazila Farska Ostrva!

0
147

Muška reprezentacija Slovenije uspešno je počela nastupe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Oni su u prvom kolu Grupe D u Berlinu pobedili Farska Ostrva sa 32:29 (13:13) i zabeležili važne bodove u borbi za plasman u drugi deo takmičenja.

U uvodnom meču šampionata selektor Uroš Zorman odlučio je da iz sastava izostavi Tadeja Mazeja i golmana Miljana Vujovića.

Većim delom večeri tesnu utakmicu u Mercedes-Benz Areni, koju su okupirali uglavnom navijači tima na debiju svoje reprezentacije na velikim takmičenjima, Slovenci su rešili u drugom poluvremenu, kada je iskustvo stupilo na snagu.

Slovenci su meč počeli pomalo tromo, u grču, iako su poveli posle gola Boruta Mačkovšeka. Na novo vođstvo se čekalo do 13. minuta (6:5), kada je precizan bio kapiten Jure Dolenec. U međuvremenu, Farani su poveli sa dva gola da bi se potom Slovenci vratili u utakmicu.

Posle trećeg pogotka Mačkovšeka na semaforu je pisalo 8:6, a +3 sprečio je golman Farskih Ostrva Pauli Jakobsen. Na krilima svojih mnogobrojnih i glasnih navijača, njih više od 4.000 okupilo se u dvorani, poveli su u 26. minutu golom Hakuna av Tejguma, a povećanje ove prednosti sprečila je odbrana Klemena Ferlina.

Drugi deo nije dobro počeo za slovenački tim, a Tejgum je nastavio da niže golove. Slovenci su anulirali vođstvo od dva gola serijom 4:0, kada je Nejc Cehte povisio na 19:17, a Miha Zarabec ukrao loptu sa igračem manje.

Prvi put su Slovenci pobegli na +3 u 44. minutu, kada je Vlah postigao sedmi gol na meču, a prednost je potom narasla na pet golova (26:21). Iako su se gosti sa severa Evrope pokazali kao jaki konkurenti, pred kraj meča njihova snaga je već jenjavala, što su Slovenci iskoristili igrom jedan na jedan. Kada je na semaforu pisalo 29:23, bod je bio nedostižan za debitante, iako su do kraja malo smanjili zaostatak.

Najbolji strelac kod Slovenaca bio je Vlah sa osam golova, a sedam golova je dodao Zarabec. Elias a Skipagotu i Hakun av Tejgum postigli su devet golova za Farane.

SLOVENIJA – FARSKA OSTRVA 32:29 (13:13)

Ferlin, Lesjak, Blagotinšek 1, Marguč 3 (2), Dolenec 4, Cehte 3, Slatinek Jovičić 1, Kodrin 1, Zarabec 7, Horžen, Bombač, Mačkovšek 4, Novak, Vlah 8 (2), Lesjak, Drobež, Suholežnik.

Jacobsen, Satchwell, Hoeydal, Mortensen 1, Mikkjalsson, Hansen 1, Johansen, Gunnarsson Djurhuus, av Teigum 9, Poulsen 2, Mikkelsen 2, Krogh, Vedelsboel, a Skipagoetu 9 (4), O. Mittun 2, Rasmussen 3.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here