EHF EURO 2024 (M) – Panić – Smajlagić – “Ne možemo da budemo zadovoljni prikazanim!”

0
274

Bosanskohercegovački reprezentativac Marko Panić je nakon poraza od Gruzije sa 22:19 prokomentarisao isti.

Neslavno je Bosna i Hercegovina završila svoje učešće na ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva za rukometaše u Nemačkoj, jer su poraženi od debitanta Gruzije sa 22:19.

Nezadovoljan nastupom te igrom Bosne i Hercegovine je bio Marko Panić koji je jasno i glasno rekao kako je na svu žalost ovo realnost nacionalnog tima:

  • Ovo je trenutno naša realnost, to je jednostavno tako. Nadam se da će momci koji su tu prvi put, ima ih 8-9, izvući neko iskustvo i pouke.

Pored objašnjenja da je izdanje koje je BiH pružila u Nemačkoj aktuelna realnost reprezentacije, Panić je poručio kako je ovo dobra prilika za mlađe igrače da iz svega izvuku pametne pouke.

  • Moraju raditi puno više, nedostaje nam svega, koncentracije, rukometnih vještina, srca, svega… Trebamo dosta raditi, ne možemo biti zadovoljan kako smo predstavili sebe, cijelu reprezentaciju i državu. Imamo veliko vodstvo, možemo “ubiti” utakmici odmah na početku. Odjednom napravimo nekoliko grešaka, imamo neku blokadu, oni se vrate, damo im drugi život, jednostavno tako je u sportu. Svaka čast Gruziji, oni su mlada ekipa koja se prvi put plasirala na Evropsko prvenstvo, i uspjeli su napraviti ono što mi još uvijek nismo, prvu pobjedu– kazao je Panić, dodavši da razume navijačku ljutnju nakon meča:
  • Gledajte, ljudi imaju pravo. Protiv Švedske smo pokazali srce, protiv Nizozemske nismo. Sve je to sportski, kad pobjeđuješ dobro je, kad gubiš loše je. Kad pobjeđuješ dižu te u nebesa, kad gubiš, onda je obrnuto. Ja se zaista nadam da ćemo izvući pouke iz ovoga, jer to nam je stvarno potrebno, i raditi puno više, jer fali nam svega.

Selektor Bosne i Hercegovine Irfan Smajlagić je prokomentarisao poraz od Gruzije i izostanak golmana Benjamina Burića.

  • Očigledno je da imamo problema sa kontinuitetom. Mislim da je glavni razlog energija koja nam je neophodna. Odigrali smo 20 minuta, kao i protiv Švedske. Nakon pražnjenja je teško da se vratimo. Imamo tih problema koje treba riješiti. Vrhunski rukomet zahtjeva dvosmjernu igru, možemo parirati u dobrom dijelu, ali igrači moraju raditi na sebi, ali i mi kao ekipa– kazao je Smajlagić.

Pored komentara na poraz od Gruzije, Smajlagić je takođe dao osvrt na izostavljanje glavnog golmana reprezentacije Benjamina Burića.

  • Nije on razlog za poraz. Moramo tražiti i pojačavati rotaciju igrača. Znamo šta od Burića možemo očekivati, ali ne znamo šta možemo očekivati od Haruna– istakao je Smajlagić i zaključio:
  • Možda vama zvuči jer nemate uvid u ostale golmane. Mislim da je Harun zaslužio priliku. Brani u klubu, zaslužio je. Sa Burićem znamo na šta možemo računati. Moramo gledati i u budućnosti. Sastavljati roster igrača koji mogu igrati jedan vremenski period. Taj vremenski period je tri, četiri, pet godina.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here