EHF EURO 2024 (M) – Mađarska u završnici slavila protiv Crne Gore!

0
174

Muška reprezentacija Crne Gore poražena je od Mađarske na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

“Lavovi” su izgubili meč 26:24 u Minhenu.

Najbolji rukometaši Crne Gore celo vrijeme bili su ravnopravan rival favorizovanim Mađarima. Meč je prelomljen u poslednjim sekundama kada je Branko Vujović promašio šut za izjednačenje, da bi na kraju Mađarska postigla gol za plus dva.

Vlado Šola je pri rezultatu 25:24 uzeo tajm-aut na 28 sekundi do kraja i hteo da igra napad sa dva pivota, ali je shvatio da nema drugog kružnog napadača, jer je u 42. minutu treće isključenje dobio Vuk Lazović, a Miodrag Ćorsović nije ni otišao u Berlin.

Hrvatski stručnjak je tražio od Branka Vujovića da odredi poslednju akciju, on je i šutnuo 15 sekundi pre kraja, ali je pogodio Krištofa Palašiča, a Zoran Ilić iz kontre postavio konačnih 26:24.

Pitanje je samo zašto je u finišu šansu dobio potpuno “ohlađeni” Miloš Božović, a sklonjen Arsenije Dragašević, koji je šutirao šest od sedam.

Nema mnogo vremena za analizu, ali Šola mora da shvati gde se grešilo, jer više nema prava na kiks. Ako želi u glavnu fazu, Crna Gora će morati da pobedi i Island u nedelju i Srbiju u utorak.

MAĐARSKA – CRNA GORA 26:24 (14:14)

Minhen – „Olimpijahale”. Gledalaca: 12.128. Sudije: I. Kovalćuk, A. Kovalćuk (Moldavija). Sedmerci: Mađarska 4 (3), Crna Gora 3 (2). Isključenja: Mađarska 14, Crna Gora 14 minuta. Crveni karton: Lazović (Crna Gora) u 42. minutu (3X2).

Mađarska: PALAŠIČ (devet odbrana i sedmerac), Bartuč, Šipoš 1, BOKA 2, Ž. KRAKOVSKI 3, Ligetvari, Mate 1, Fazekaš 1, BANHIDI 5, SITA 3, ANČIN 2, Bodo, Ilić 1, Rošta 1 (1), LEKAI 5 (2), Hanus 1.

Crna Gora: Matović, SIMIĆ (11 odbrana), Bakić 1, Dragašević 6, M. VUJOVIĆ 4 (2), Čavor 1, LAZOVIĆ, Čepić, B. VUJOVIĆ 4, M. RADOVIĆ, KALUĐEROVIĆ, Božović, L. Radović 1, Anđelić, BOROZAN 6, Grbović 1.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here