EHF EURO 2024 (M) – Mađarska slavila istorijsku pobedu protiv Slovenije i osvojila 5. mesto!

0
248

Reprezentacija Mađarske slavila je sa 23:22 nad reprezentacijom Slovenije u direktnom duelu za peto mesto na Evropskom prvenstvu 2024.

Mađari su iz duela koji je bio pun grube i na momente neefikasne igre izašli kao pobednici i uspeli da zabeleže veliki istorijski uspeh.

Prvo poluvreme obeležila je čvrsta i izjednačena igra. Nijedna ekipa nije uspela da napravi veću razliku, iako su Slovenci u jednom trenutku vodili sa +3. Mađarska je uspela da se vrati i rezultat na pauzi glasio je 12:13.

Drugih tridesetak minuta nastavilo se u sličnom ritmu, Mađari su konstantno „jurili” blago vođstvo Slovenije, a u periodu do 50. minuta zaista je bilo teško naslutiti kome će pripasti pobeda. Blagotinšek i Mačkovšek su bili raspoloženi za Slovence i održali svoj tim, ali se Mađarska vratila u igru i u 58. minutu uspela da povede sa 23:22. Mađari su do ovog trenutka izveli čak sedam sedmeraca, dok je Slovenija imala samo jednan. U poslednja dva minuta Slovenija nije uspela da postigne gol, a Mađari su zasluženo slavili konačnim rezultatom 23:22.

SLOVENIJA – MAĐARSKA 22:23 (13:12)

Vujović, Ferlin, Blagotinšek 4, Marguč 1 (1), Dolenec 3, Cehte, Slatinek Jovičić, Kodrin, Zarabec 4 (1), Bombač 1, Mačkovšek 3, Šiško, Novak, Vlah 4, Drobež, Suholežnik 2.

Ando, Bartucz, Sipos, Boka 4 (2), Ligetvari, Fazekas 2, Banhidi 5, Szöllösi, Szita, Ancsin, Bodo 1, Ilić 3, Rosta 1 (1), Lekai 5, Hanusz, Imre 2.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here