EHF EURO 2024 (M) – “Lavovi” najavili utakmicu protiv Mađarske!

0
169

Posle Dramena (2008), Brondbija (2014), Gdanjska (2016), Zagreba (2018), Graca (2020) i Debrecina (2022) novo mesto sa kog će “lavovi” krenuti u izazove na Evropskom prvenstvu je Minhen.

Olimpijska hala u glavnom gradu Bavarske je spremna – rukometaši Crne Gore danas od 20:30 protiv Mađarske počinju svoj sedmi nastup na šampionatu Starog kontinenta.

 • Igrao sam u Mađarskoj dvije godine, kao i sa većinom njihovih igrača. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, a pošto sam bio tamo dobro znam koliko se tamo ozbiljno pristupa reprezentaciji, poručio je Vuko Borozan, povratnik u nacionalni tim.

U Mađarskoj je igrao i jedan od najboljih igrača Crne Gore Miloš Vujović.

 • Mađarska ima blagu ulogu favorita, jer se radi o naciji koja mnogo ulaže u svoju reprezentaciju i klubove, a imaju i dosta dobrih i kvalitetnih igrača, istakao je Vujović.

Međutim, u jedno su sigurni i levi bek i levo krilo Crne Gore.

 • Biće teško, ali imamo i mi naše adute. Pripremali smo se za taj prvi meč – po mišljenju svih nas najbitniji na ovom šampionatu, dodao je Borozan, dok je Vujović naglasio.
 • Radi se o Evropskom prvenstvu igra se 60 minuta i svi ćemo pružiti maksimum, a koliko će ko dati u tom trenutku više ne zavisi ni od budžeta ni ulaganja – utakmica je tu da pokažemo ko više želi tu pobjedu.
 1. put će Crna Gora igrati na Evropskom prvenstvu – “lavovi” su u Norveškoj 2008. bili 12, u Danskoj (2014), Poljskoj (2016) i Hrvatskoj (2018) na 16. mestu, a u Austriji, Norveškoj i Švedskoj (2020) na 18. Najbolji plasman napravili su pre dve godine u Mađarskoj i Slovačkoj kada su bili 11.

Selektor Mađara Ćema Rodrigez ima mnogo aduta, a koji bi bili Crne Gore.

 • Glavni su zajedništvo i atmosfera unutar ekipe, smatra Borozan.
 • Pojedinačno bih prije svega istakao Nebojšu Simića, koji je svjetski golman i koji će imati i našu pomoć u odbrani. A, tu je Vuk Lazović glavni igrač koji može da nam pomogne da svi budemo bolji, kao i da Simić bude još bolji. Ako to sve sastavimo kako treba, uz dobar napad, polukontru i naravno sa Brankom Vujovićem i Nemanjom Grbovićem, smatram da imamo dosta aduta za pobjedu.

Gde “lavovi” vide svoju šansu objasnio je Vujović.

 • Gledali smo video analize, dobro smo se pripremili i smatram da će meč biti težak. Međutim, nadam se da ukoliko uđemo u egal sa njima u posljednjih deset minuta mislim da ćemo to izgurati to na naš vrlo jak karakter i na kraju pobijediti, smatra levo krilo nemačkog Gumersbaha.

Rivali Crne Gore u Minhenu biće još Island i Srbija, Keln i narednu fazu izboriće dve najbolje selekcije, ali trenutno je u mislima momaka Vlada Šole samo Mađarska.

 • Nije zahvalno obećavati narodu da ćemo pobijediti, ali vjerujem u svoje saigrače, znamo koliko nam je važna ova utakmica i ovo prvenstvo. Želimo da sa tom energijom uđemo u meč, jasan je Vujović.

Crna Gora je u Nemačku stigla sa najboljim što trenutno ima, pa ne čudi što se u Crnoj Gori ponovo mašta o sličnom rezultatu kao pre dve godine kada su “lavovi” bili 11. na kontinentu.

 • Ni pred to Evropsko prvenstvo nije sve djelovalo savršeno, bila je korona, dosta igrača nam je falilo, ali tada nas je krasilo zajedništvo, disali smo svi kao jedan…, prisjetio se Vujović.

A, sada?

 • Nezahvalno je sada da prognoziram, ali smatram da smo mnogo dobili povratkom Grbovića. Tu je i Borozan sa kojim ćemo puno dobiti u odbrani. Nadam se da ćemo pokazati da vrijedimo i da smo zasluženo ovdje, zaključio je Vujović.

Vuko Borozan je svojevremeno bio jedan od najboljih beokova planate, a u reprezentaciju se vratio nakon šest i po godina.

 • Uvijek sam bio tu sa vama, ne bih se sad vraćao zbog čega nisam igrao, ali naravno da imam dodatnu motivaciju, istakao je Borozan.

Gde nekadašnji rukometaš Vardara, Vesprema i Lovćena može više da pomogne – u odbrani ili napadu?

 • Ostavio bih to za sebe, pa ćemo da vidimo… Kao što sam rekao imamo svoje adute, a sebe stavljam po strani. Neka krene i neka se završi pobjedom, zaključio je Borozan.

PRATITE NAS:

 • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here