EHF EURO 2024 (M) – Hrvatska demolirala Španiju!

0
163

Iako se radi o velikim rivalima i reprezentacijama koje su u protekle dve decenije često odlučivale borbe za medalje na najvećim takmičenjima, Španija je derbi meč grupe B dočekala kao favorit, ali to nije dokazala u Manhajmu. Ne samo da nije dokazale, već je doživela pravi debakl protiv selekcije Gorana Perkovca, koja je bila jednostavno nezaustavljiva pa je ostvarila ubedljivu pobedu – 39:29 (18:14).

Hrvati su bili u prednosti tokom čitave utakmice, a već na polovini prvog poluvremena imali su šest golova prednosti (12:6). Crvena furija je do kraja prvog dela igre spustila zaostatak na četiri gola, ali na početku drugog dela nije uspela da se vrati u život već je dodatno tonula u rezultatski deficit.

Hrvati su drugo poluvreme otvorili serijom 4:0, a dvocifrenu prednost su prvi put imali u 48. minut kada je bilo 33:23, a pitanje pobednika uveliko rešeno. Išao je sastav Gorana Perkovca i do +11, ali je je na kraju bilo potpuno realnih 10 golova razlike.

Treba reći da su potpuno podbacili i golmani Španije, koji su imali samo jednu intervenciju. Nju je zabeležio Peres de Vargas i to iz 26 šuteva, dok je Hernandez Ferer bio neuspešan iz 10 pokušaja. Sa druge strane Matej Mandić je imao pet, a Filip Ivić tri uspešne odbrane.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Mario Šoštarić i Ivan Martinović sa po osam datih golova, isti broj pogodaka kod Španije postigao je Aleiš Gomes Abeljo, ali je većina igrača iz redova dvostrukog prvaka Evrope potpuno podbacila.

HRVATSKA: M. Mandić 5/18, F. Ivić 3/18, L. Mihić -/-, D. Duvnjak -/-, M. Šoštarić  8/8, I. Karačić 2/2, V. Načinović 4/4, M. Mamić -/-, L. Cindrić 2/2, T. Lučin 5/6, I. Martinović 8/10, M. Šipić -/-, F. Glavaš 2/2, Z. Srna 3/3, L. L. Klarica 3/3, M. Jelinić 2/2, selektor: Goran Perkovac

ŠPANJOLSKA: P. de Vargas 1/26, S. Hernandez -/-, I. T . Pecina -/-, J. Maqueda 2/3, A. Fernandez 2/2, A. Dujshebaev 0/3, A. Fugueras 1/4, I. Garciandia 3/6, A. Serdio 3/4, J. Canellas 3/3, A. Casado 4/7, L. Gomez Abello 8/8, S. Tarrafeta 2/3, N. Sanchez–Migallon -/-, D. Dujshebaev 0/2, K. Odriozola 1/2, selektor: Jordi Ribera

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here