Duško Čelica – “Želimo sam vrh Premijer lige!”

0
313

Rukometaši Vogošće igraju sjajno na početku ove sezone. U šest odigranih mečeva Premijer lige BiH imaju pet pobeda, te jedan poraz. Poraženi su od dobojske Sloge sa 27:33 u Doboju i to je najlošija predstava Vogošćana ove sezone. Sve ostalo je bilo sjajno.

  • Sigurno da moramo biti zadovoljni. Treniramo svaki dan da bismo bili prvi. Svima je iznenađenje, nama nije. Znamo koliko smo se dali u ovo. Ovo je rezultat od građenja ekipa pokojnog Edhema Sirče, a onda je došao Adem Bašić, donio nešto svoje i ide nam dobro. Ponavljam, mnogi su iznenađeni, ali mi nismo, kad su se kockice složile sve ide kako treba. Nismo naravno zadovoljni, samo s tim porazom u Doboju, ali ne želimo razmišljati o onome što je bilo. Samo trebamo nastaviti trenirati, raditi i ispraviti greške, kaže za Sport1 Duško Čelica, najiskusniji i najbolji igrač Vogošće.

Na terenu se vidi da je pravi lider, a neretko preuzima odlučujuće šuteve.

  • Pa da vam to se urodi, rodi se čovjek s tim. Ja sam takav čovjek, koji kad radi nešto radi do kraja i daje više od maskimuma, sve dođe na naplatu. U nekim ključnim trenucima dođe da ja budem taj, najstariji sam i treba tako, ali moram da kažem da je sve to zasluga saigrača i trenera koji mi daju i prostora i lopti da odlučim, da šutiram i slično. Ponavljam, samo treba raditi, ne treba nikog potcjenjivati. I u ovim bh. uslovima, koji su takvi, kakvi jesu, može se uspjeti, ako se vjeruje u rad. 

Vogošćani sutra gostuju ekipi Leotara, koji takođe ima skor od pet pobeda i jedan poraz.

  • Pratim cijelu ligu, Leotar je igrao odlično. Imaju taj nesretni poraz od Borca, ali kao što sam rekao maloprije, vrati se to i njima se odmah vratilo protiv Sloge u Gornjem Vakufu, gdje je ekipa domaćinska i igra dobar rukomet sa trenerom Aleksandrom Radosavljevićem. Leotar je neugodna ekipa, pogotovo sa trenerom koji zna šta radi. U Trebinje putujemo po pobedu. Idemo po bodove. Respektujemo svakog, ali znamo da smo među boljim ekipama, treba se i s tim teretom znati nositi, poručio je Čelica.

PRATITE NAS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here