Duško Čelica potpisao za Vogošću PH!

0
243

Iako se još uvek ne zna konačna odluka oko završetka sezone 2019/2020 u Premijer ligi BiH, Rukometni klub “Vogošća” počinje da sklapa ekipu za novu sezonu.

Prvo pojačanje u redovima Vogošće je proslavljeni bh rukometaš Duško Čelica, koji će u naredne tri godine nositi dres Vogošće.

Bivši rukometni reprezentativac Duško Čelica autor je najlepšeg gola rukometne lige Šampiona u 2015. godini, proglašen od strane EHF-a.

Duško Čelica iza sebe ima bogatu karijeru. Posle svoje Kozare, nastupao je za Cimos Koper, Branik Maribor, sarajevsku Bosnu, katarski Al Jaish, Al Shabab iz Dubai-a, francuski Cesson i Selestat, Zagreb, nemački Eisenach, rumunsku Dobrogeu, RK Vojvodina i izraelski Hapoel.

  • Prije svega zadovoljstvo mi je što sam dogovorio saradnju sa RK Vogošća i što sam u ovakvom klubu sa ovakvim ljudima. Sa Vogošćom sam jako dugo u kontaktu, mislim duži period od par godina. Zaista imam lijep odnos sa svima, jer prvo za mene su najvažnije ljudske kvalitete. Ostanak u Bosni je najviše rezultirala situacija sa pandemijom Covid -19, koja je izazvala tešku situaciju u cijelom svijetu. Inače živim sa porodicom u Sarajevu, što je dodatni factor koji je presudio baš Vogošću. Bio sam sa nekim klubovima u kontaktu, ali je Vogošća bila brža i nisam pogriješio, jer su se moje ambicije poklopile sa klupskim. Očekujem uvijek najviše, a to je prvo mjesto. Ne podcjenjujem nikoga, pogotovo u našoj ligi nema mjesta za to. Svi igraju, bore se i žele biti najbolji. Da nas zdravlje sve posluži i nek najbolji bude pobjednik. -Rekao je Čelica.

Iz RK Vogošće ne kriju oduševljenje zbog ovog velikog transfera.

  • Suvišno je išta reći o kojem transferu je riječ. Svi znamo ko je Duško Čelica i kakav je igrač. Ja kao predsjednik Vogošće i svi članovi Upravnog odbora oduševljeni smo i čast nam je da je Duško postao dio našeg kluba i da smo konačno dogovorili saradnju s njim. Duško je sjajan momak, a njegovo bogato iskustvo će nam mnogo značiti i pomoći u bržem sazrijevanju igrača iz Vogošća 2 koji su se priključili prvom timu. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i da ćemo svi zajedno ostvariti sve ciljeve i zadatke koji su pred nama. – Rekao je Kadrić, predsednik RK”Vogošća”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here