Dušan Novokmet – “ŽRK Metalac 2015 će se u Super B ligi boriti za opstanak!”

0
498

Rukometašice Metalca 2015 su počele pripreme prvog dana avgusta radom na sticanju kondicije. Ovaj deo biće obavljen na Pećini a u halu učenice Dušana Novokmeta ulaze početkom sledeće nedelje. Novi član Super B lige će u novu sezonu ući sa dva pojačanja, golmanom Vanjom Cvetković, Lazarevčankom koja dolazi iz aranđelovačkog Bekamenta i iskusnim bekom Marijom Pošarac, Valjevkom koja se ponovo aktivirala posle nekoliko godina pauze. Povratak Mirjane Obrenović, nakon njenog igranja u Španiji, trenutno nije aktuelan zbog visoke sume koju treba platiti za ispisnicu i ona iznosi 2.000 evra a Metalac 2015 finansijski to ne može da priušti.

  • U Super B ligi nas očekuje teška borba za opstanak jer se radi o takmičenju koje je mnogo jače nego Prva liga. I pored velikog uspeha koji je Metalac 2015 napravio plasmanom u viši rang, grad Valjevo ga nije valorizovao kako treba jer smo dobili samo 500.000 dinara više nego prošle godine tako da nam je budžet sada 3.2 miliona dinara. Za kotizaciju i pravo da igramo Super B ligu moramo da platimo 840.000 dinara što je za naš mali budžet ogromna suma. U podeli sredstava od grada ponovo ima velikih i nelogičkih razlika pa su neki valjevski kolektivi koji nastupaju u rangu ispod Metalca 2015 dobili nekoliko puta više para od nas. To se ponavlja iz godine u godinu ali promene nema. Pored toga, opet ćemo imati nedovoljno termina za treninge u Hali sportova ali ćemo se boriti kao i do sada. Dakle, prioritet je borba za opstanak u okviru realnih finansijskih mogućnosti koje su manje nego što smo očekivali. – rekao je šef stručnog štaba Metalca 2015, Dušan Novokmet.

Inače, prvenstvo u Super B ligi počinje 16. septembra a rivali Metalca 2015 su Srem iz Sremske Mitrovice, Pančevo, Ruma, Beograd, ORK Beograd, Topličanin iz Prokuplja, Temerin, Aleksinac, Radnički iz Beograda, Kikinda i Bor.

Na startu sezone Metalac 2015 dočekuje Temerin, u 2. kolu u Valjevo dolazi Srem, zatim Valjevke igraju u gostima protiv ORK Beograda, onda dolazi Aleksinac itd.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here