Dušan Novokmet – “Temerin je ozbiljna ekipa, daćemo sve od sebe da osvojimo dva boda!”

0
227

Posle dvomesečne pauze rukometašice Metalca u nedelju 4. februara igraju protiv Temerina u gostima u okviru 12. kola Super B lige Srbije. Valjevke očekuje teška borba za opstanak a o trenutnoj situaciji u timu i onome što očekuje Metalac 2015 u nastavku prvenstva, trener Dušan Novokmet kaže:

  • Otvaramo drugi deo prvenstva u Temerinu. U nogama imamo samo dve nedelje treninga jer smo sa pripremama počeli tek 15. januara pošto je Hala sportova bila zauzeta zbog Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu. Mislim da ćemo biti maksimalno spremni tek u 14. kolu kada u Valjevo bude dolazio ORK Beograd. Na žalost, u Temerinu nećemo moći da računamo na golmana Anju Cvetković koja ima obaveze u Bekamentu. Mirjana Obrenović je imala bronhitis kao i Bubanja ali će one najverovatnije igrati. Temerin je ozbiljna ekipa koja je svoje kvalitete pokazala u Valjevu, u prvom delu prvenstva. Borićemo se, svesni smo da nam predstoji velika borba za opstanak ali ćemo igrati najbolje što možemo, pa šta bude!

Metalac 2015 nastavlja ligu sa istim sastavom, nije bilo mogućnosti da se realizuju pojačanja jer je suma novca koju je Grad opredelio za klub u 2024. godini nedovoljna za dovođenje jedne ili dve igračice. Mada je Metalac 2015 dobio više sredstava u odnosu na prošlu godinu, u ovom pogledu značajno zaostaje za rivalima u Super “B” ligi iako nastupa u drugom po rangu nacionalnog takmičenja u rukometu. Ni činjenica da klub ima odlično organizovanu školu rukometa kao i da su, osim golmana, sve igračice iz Valjeva, nije pomoglo u boljem tretmanu Metalca 2015 od strane Grada za ovu godinu.

Uoči nastavka prvenstva Metalac 2015 zauzima pretposlednje mesto sa 4 osvojena boda ispred Kikinde koja ima 2 ali iza Aleksinca koji je skupio 6 bodova i ORK Beograda koji ima 8 bodova, itd.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here