Dušan Milićević – “Pravimo sjajnu priču u klubu!”

0
500

Nemački  četvrtoligaš SG Pirna/Hajdenau je pobedio najbolje timove u ligi, ali je tek osmi. Srpski trener Dušan Milićević u intervjuu za “saechsische.de” objašnjava šta je bio problem – i zašto ostaje optimista do kraja sezone.

SG Pirna/Hajdenau i dalje ima podršku “Ostachsische Sparkasse Dresden”, koja je produžila svoje dugoročno sponzorstvo. Za vikend je nastavljeno i prvenstvo u srednjonemačkoj Oberligi. SG nije savladao HC Elbflorenc II u nastavku šampionata, železničari su sada na osmom mestu. Nedovoljno za zahteve trenera Dušana Milićevića, koji se bori nekoliko dana pred utakmicu godine na svom terenu protiv Bad Blankenburga. Za nemački portal Milićević je dao opšrini intervju.

Kako ste Vi i Vaša porodica započeli novu godinu, da li je bilo vremena za posetu kući?

 • Novu godinu smo dočekali kod kuće u Srbiji, posetili roditelje i vratili se 2. januara. Svi smo bili malo prehlađeni između praznika, ali sada je opet sve u redu i rešavamo naše dobre odluke.

Koliko je otac zadovoljan sa svoje troje dece?

 • Svako se svakodnevno bavi sportom. Đorđije igra fudbal za U17 tim iz SC Borea Drezden. Milan je takođe u Borei i igra u U14. Milica  sada ima deset godina i veoma je angažovana sa navijačicama Arovs Pirne, koji su se tek kvalifikovale za regionalno prvenstvo. Ponosan sam na svoju decu, koja su veoma ambiciozna i donose nam mnogo radosti.

Pređimo na aktuelna rukometna dešavanja. Trenutno je u toku Evropsko prvenstvo, Srbija je eliminisana u pretkolu. Da li sada držite palčeve za Nemačku?

 • Kao bivši reprezentativac, pomalo sam razočaran, mada je i Srbiji nedostajalo malo sreće. Remizirali smo protiv Islanda i izgubili od Crne Gore i Mađarske sa po jednim golom. Sve je bilo veoma tesno. Ali u Nemačkoj sam već skoro 15 godina, pa mi srce kuca i za domaćina Evropskog prvenstva. Polufinale je moguće i posle remija protiv Austrije.

U Oberligi, Vaš tim je naneo svoj jedini poraz u prvom kolu lideru Plauen-Oberlosa i takođe savladao drugoplasiranog Deliča. Zar lokomotiva sa ovim potencijalom ne bi trebalo da bude više na tabeli?

 • Da, mislim da bismo mogli da budemo u prvom planu. Ja sam sportista i nisam zadovoljan rezultatima. Imali smo zaista nekoliko nepotrebnih poraza. Ako sve bude kako treba, uhvatićemo uskoro priključak.

Kako su tekle pripreme, kada su počeli treninzi i da li je bilo prijateljskih utakmica?

 • Igračima smo dali individualne planove treninga između Božića i dočeka Nove Godine. Timski trening smo počeli 3. januara. Bio sam veoma zadovoljan kako su moji igrači pripremili. Nismo odigrali nijednu zvaničnu utakmicu.

Fridrih Klajnert je prošle godine ponovo pokidao ukrštene ligamente. Kako je i hoće li se ponovo vratiti?

 • Njegov gubitak nas je teško pogodio i jako mi je žao zbog njega. Mislim da bismo sa njim dobili još jedan ili dva boda. Nažalost, to mu je bilo treće kidanje ukrštenih ligamenata. Od nas dobija svaku podršku. Ako ne bude u mogućnosti da nastavi karijeru, voleo bih da ga imam uz sebe u trenerskom timu ili u nekoj drugoj ulozi u klubu.

Ima li još nekih povreda pred meč protiv Bad Blankenburga?

 • Ne, ali naš kapiten „Toto“ Šnajder se i dalje bori sa bolovima u leđima. I dalje se nadam da ćemo prvu utakmicu kod kuće odigrati sa kompletnim sastavom.

Veteran Robert Ulč završiće karijeru nakon sezone. Koliko će mu nedostajati i da li već tražite igrača za njegovu poziciju?

 • On je godinama bio veoma važan deo ovog tima i nadam se da će ostati veran klubu i preneti svoje iskustvo kao trener u omladinskom sektoru. Definitivno ćemo naći igrača koji može da ispuni tu ulogu. Ali Robert je takođe veoma važan za atmosferu u svalčionici, odličan je čovek  i njegovo prisustvo je važno.

Drugi tim igra pristojnu ulogu u Istočnoj ligi asocijacija. Koliko vam je važan rezervni tim?

 • Uvek mi je bila želja da „drugi tim” igra na višem nivou. Za naše mlade je posebno važno da imaju mečeve u jakoj ligi. Raduje me dobar rezultat u saveznoj ligi, iako je nedavno bio značajan poraz od Radebeula. Na dobrom smo putu, mi smo porodica.

Šta će još biti moguće za vaš tim u preostalih 13 ligaških utakmica i ko vam je favorit za titulu?

 • Znam da će moji momci dati sve od sebe. Za šta je to dovoljno, videćemo u konačnoj računici. Ipak, pretpostavljam da ćemo doslednije delovati i ostvariti bolje rezultate 2024. godine. Ako uzmete budžet i sastav kao osnovu, onda vidim Plauen-Oberlosa ispred svih u borbi za šampionat, zaključio je Milićević.

PRATITE NAS:

 • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here