Dragan Študer – “Ekipa je dosta mlada – Biće vrlo zanimljiva sezona!”

0
305

Rukometašice Radničkog će u novoj superligaškoj sezoni sa klupe predvoditi Dragan Študer, iskusni strateg kome će ovo biti prvi posao u ženskom rukometu. S obzirom na to da su tri važne igračice napustile klub i da će poverenje biti ukazano mlađim snagama, novi šef struke ističe da je cilj za ovu sezonu opstanak.

  • U početku mi je bilo malo neobično da radim sa devojkama, ali vrlo brzo smo našli zajednički jezik. Dobro se radi i  igračice lepo prihvataju ono što očekujemo od njih, a naravno da vodimo računa o njihovim mogućnostima i sposobnostima. U prvom kolu nam u Kragujevac dolazi Vojvodina i ta utakmica će pokazati da li smo se dobro spremili za početak prvenstva. Odigrali smo nekoliko prijateljskih mečeva i forma polako dolazi na željeni nivo. Ambicije su da izborimo opstanak i to je rečeno jasno i glasno, poručio je Dragan Študer.

Klub su tokom leta pojačale desno krilo Natalija Jonović i bekovi Željana Radaković i Lidija Vučićević.

  • Otišle su tri vrlo važne i iskusne igračice, koje su nosile igru Radničkog prošle sezone, tako da smo doveli tri pojačanja. Ekipa je sada dosta mlada, sa prosekom tek nešto iznad 18 godina. Biće zanimljivo videti kako će mlade rukometašice prihvatiti nove uloge, pogotovo ove koje imaju određeno. Igračice koje su ostale sada dobijaju svoju šansu i veću minutažu, tako da imaju prostora da se razvijaju i nadam se da će iskoristiti priliku koja im se ukazala. Pitanje je kako će se one nositi sa odgovornošću i teretom koji ih očekuje, jer neće više moći da se oslone na saigračice koje su davale više od pola golova Radničkog prošle sezone. – zaključio je novi trener Kragujevčanki.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here