Dragan Adžić i Uroš Zorman ostaju selektori Slovenije!

0
128

Reprezentaciju Slovenije i ubuduće će voditi Uroš Zorman i Dragan Adžić. Oba selektora i predsednik Rukometnog saveza Slovenije su potpisali novi dvogodišnji ugovor.

Oba selektora su u proteklom periodu ostvarila odlične rezultate sa reprezentacijama, a Rukometni savez Slovenije produžio je saradnju sa njima pred kraj leta, kada bi im istekli ranije važeći ugovori.

Slovenke su zauzele 16. mesto na Evropskom prvenstvu 2020. u vreme korone. Nakon toga, Adžić, crnogorski selekto je preuzeo reprezentaciju. Izabrani tim preuzeo je u aprilu 2021, neposredno pred odlučujuće kvalifikacione utakmice sa Islandom za učešće na Svetskom prvenstvu iste godine. Slovenija je uspešno prošla test, a rezultatska kriva je takođe naglo porasla. Među svetskom elitom, Slovenke su zauzele 17. mesto među 32 ekipe učesnice u Španiji, zatim su na Evropskom prvenstvu 2022. godine uskočile u osam najboljih, a posle odličnih partija decembarski nastup među svetskom elitom završile su na 11. mestu. U Ulmu u Nemačkoj obezbedili su istorijski uspeh slovenačkog sporta u aprilu, jer su bili prva slovenačka reprezentacija u timskim sportovima koja se kvalifikovala za letnje sportsko takmičenje koje će početi u Parizu za manje od mesec dana.

Zorman je preuzeo mušku reprezentaciju u teškoj poziciji u februaru 2022. Posle četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu 2020, Slovenija je zatvorila takmičenje dve godine kasnije nakon prvog dela. Potom je sa pozivnice nastupila na Svetskom prvenstvu 2022. i pokazala potpuno drugačije lice pod vođstvom rekordera što se tiče nastupa za reprezentaciju Slovenije. Prošla je među deset najboljih, a još više napredovala na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, kada je bila šesta. U španskom Granoljersu rukometaši su u martu obezbedili četvrtu olimpijsku vizu. Ne kriju radost zbog produžetka saradnje sa selektorima u Rukometnom savezu Slovenije.

Dragan Adžić:

  • Srećan sam što smo zajedničkim snagama ispunili planove od mog dolaska u Sloveniju i plasirali se na ovogodišnje Olimpijske Igre. Verujem da će nastup u Parizu biti stimulativan kako za starije i iskusne igračice, tako i za one koji kucaju na vrata reprezentacije U naredne dve godine posvetiću dosta vremena razvoju mlađih igrača i jačanju timskog duha, a nadam se da ćemo nastaviti da se takmičimo sa najboljim reprezentacijama sveta.

Uroš Zorman:

  • Olimpijske Igre u Parizu su veliki izazov za sve nas. Posle njih ponovo počinje novi četvorogodišnji olimpijski ciklus gde će nam glavni cilj biti da se kvalifikujemo za svako veliko takmičenje. Posle Pariza sledi promena generacije, oprostiće se i neki stariji igrači, a njihovo mesto zauzeli su mlađi velikim takmičenjima, da pokušamo da budemo još bolji, brži i jači i da se plasiramo na OI u Los Anđelesu 2028., rekao je Zorman.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here