Domagoj Potnar potpisao za Tatran Prešov!

0
148

28-godišnji hrvatski rukometaš Domagoj Potnar postao je novi rukometaš Tatran Prešova, šampiona Slovačke lige.

Potnar nakon jednogodišnjeg boravka u Luksemburgu pridružuje se šampionu i dolazi u Slovačku.

Moji rukometni počeci vezani su za rodnu Pleternicu u Hrvatskoj. Rukometom sam počeo da se bavim sa 10 godina. Sa 17 godina otišao sam Zagreb i igrao tamo dve godine. Onda su došli problemi sa povredama i odlučio sam ne samo da igram rukomet, već i da idem na fakultet i studiram fizičko vaspitanje. Za to vreme igrao sam za hrvatske klubove Dubrava, Metalac, Sesvete i Bjelovar. Uostalom, prošlu sezonu sam proveo u luksemburškom klubu Red bojs Diferdanž. – Rekao je Potnar.

Šta za vas znači potpisivanje ugovora sa Tatranom?

  • Potpisivanje ugovora sa velikim klubom kao što je Tatran je korak napred u mojoj karijeri. Srećan sam što sam deo toga i jedva čekam prve mečeve u novom dresu.

Šta znaš o Tatran Prešovu i rukometu u Slovačkoj?

  • Znam da je Tatran Prešov najjači tim u Slovačkoj. Pratio sam klub i ranije kroz SEHA ligu i Ligu šampiona. Naravno, gledao sam i neke utakmice u poslednja tri meseca, posebno finale plej-ofa između Tatrana i Povaške Bistrice. Bili su to kvalitetni mečevi u kojima su obe ekipe pokazale dobru igru, posebno na domaćem terenu. Naravno, želim da čestitam Tatranu na osvajanju šampionske titule i kupa. Znam da sada ima nekih promena u timu za predstojeću sezonu. Nadam se samo da ćemo sa novim trenerom imati dovoljno vremena i šansi da se prilagodimo jedni drugima.

Šta očekujete od prelaska u Tatran?

  • Radujem se velikoj šansi kluba i meni da igram protiv jednog od najboljih evropskih klubova koji će sledeće sezone učestvovati u Ligi Evrope. U narednoj sezoni biće zaista velika imena. Ali osim toga, moramo da branimo domaće titule. To je primarni cilj.

Imate li poruku za fanove?

  • Ne mogu da obećam ništa osim napornog rada i borbe za naš klub. I ako ovaj deo bude na pravom nivou, rezultati će svakako doći. Nadam se da ćete doći u našu dvoranu da nas bodrite na svakoj utakmici. Vidimo se u Areni! – Završio je Portnar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here