Dogodilo se na današnji dan:

0
278

Na današnji dan 1967. godine u Baru rođen je Stevo Nikočević – Šiško. Rukometni klub RK Mornar iz Bara angažovao je vrlo iskusnog trenera koji iza sebe ima puno uspeha kako u igračkoj tako i u trenerskoj karijeri koja ide dugouzlaznom putanjom. Ime mu je Stevo Nikočević – Šiško. Karijeru je započeo baš u rodnom Baru gde je načinio prve rukometne korake i postao juniorski reprezentativac a onda se svojim igrama nametnuo ekipi Proletera iz Zrenjanina koji je “vladao” Jugoslavijom. Stevo je dva puta osvojio titulu prvaka, igrao finale kupa SFRJ, finale EHF kupa protiv Krasnodara a može se pohvaliti i finalem kupa Šampiona mečom sa Barselonom za koju su igrali Vujović i Portner. Igrao je i za Vojvodinu, Partizan kada je osvojio titulu. Tada je i debitovao za reprezentaciju SRJ na trofeju Makedonije gde je proglašen za najboljeg igrača i strelca. Dobio je poziv Lovćena sa Cetinja sa kojim ima dve titule šampiona države i pobednik kupa a što se tiče Evropesa ekipom Lovćena stigao je do četvrtfinala kupa šampiona protiv Kila za koji je igrao Nenad Peruničić. Igrao je i u Italijanskom klubu Prato gde je nastupao u EHF kupu 2002/2003. Šiško je sada i veoma uspešan trener… Okitio se srebrnom medaljom sa kadetskom reprezentacijom koju je vodio zajedno sa Miškom Popovićem na Mediteranskim igrama. Bio je pomoćni trener na Svetskoj i Evropskoj smotri Zoranu Kastratoviću. Nikočević je vodio Budvu i Tivat a videvši Antalija veliki potencijal i znanje koje može da prenese pozvan je u Tursku da vodi sjajnu ekipu koja je završila na 6. mestu. Šiško se posle Turske vratio u domovinu gde je preuzeo je vrlo mladu ekipu Mornara koja je najmlađa ekipa u prvenstvu Crne Gore te nema nijednog igrača starijeg od 20 godina.

Na današnji dan 1989. godine u Tuzli rođen je bosanskohercegovački reprezentativac i igrač Vojvodine Alen Ovčina. Alen je dugo nastupao u rodnoj Bosni za Gračanicu, Konjuh, Bosna Sarajevo a zatim je dobio poziv iz Katarskog Al Šamala a potom se ponovo vratio u Bosnu i zaigrao za Vogošću. Nastupao je i u Turskoj Antaliji a onda je interesovanje izrazila Vojvodina. Alen je za reprezentaciju debitovao prvi put 2014. godine a na Svetskom prvenstvu 2015. godine osvojio je 20. mesto.

Na današnji dan u 1996. godine u Brežicama rođen je slovenački golman Urh Kasterlic. Seniorsku karijeru započeo je u RK Celje 2012. godine gde se zadržao sve do 2017. U međuvremenu imao je par pozajmica gde je igrao za RD Slovan, RK Maribor Branik i SC Pick Szeged da bi 2017. godine zaigrao za RK Zagreb. Karijeru će nastaviti u Bundesligi gde je potpisao ugovor sa Frisch Auf Göppingen-om. Za reprezentaciju Slovenije debitovao je 2016. godine a naredne 2017. okitio se bronzom na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here