Đorđe Rašić želi da odvede Gruziju na EP!

0
347

Gruzija nikada nije stigla do završne faze Evropskog ili Svetskog prvenstva, ali sa novom i talentovanom generacijom rukometaša, oni računaju na proboj u narednih nekoliko godina sa srpskim stručnjakom Đorđem Rašićm.

Ovog vikenda, tim ulazi u kvalifikacionu fazu 1 EHF EURO 2022, a Gruzijci su odlučni da imaju uspešne kvalfikacije. U kvalifikacijama za EHF EURO 2020, Gruzija je izgubila sve četiri utakmice od Italije i Luksemburga, ali to je bilo pre dve godine. Sada je trener Đorđe Rašić optimista pred turnir na Malti, gde će njegov tim ovog vikenda igrati protiv Kipra, Azerbejdžana i domaće ekipe Malte.

  • Ne bi trebalo da imamo velikih problema sa Maltom i Azerbejdžanom. Video sam Kipar kako igra, i reći ću vam da će pobednik grupe biti određen 13. januara u meču između Gruzije i Kipra. Sudeći po timskoj igri i individualnim veštinama, naš tim je favorit.

60-godišnji srpski trener je nedavno preuzeo komandu nad Gruzijom, ali to je već njegov drugi put. Rašić je takođe trenirao Gruziju 2013-14, i bio je na čelu gruzijske nacionalne reprezentacije 2014. i 2018. godine, tako da je upoznat sa starijim i mlađim članovima ekipe. Poslednjih godina, Gruzija je uložila mnogo truda u omladinska prvenstva. Generacija rođena 1997-98. Sigurno ima talenat, što Rašiću omogućava da se nada svetloj budućnosti za nacionalni tim. Zapravo, trener već gleda izvan kvalifikacione faze 1.

  • U play-off-u možemo da se suočimo sa timovima kao što su Kosovo, Farska ostrva, Turska ili Grčka, Finska, Italija. Pobedili smo skoro sve ove timove poslednjih godina, tako da ih očigledno možemo poraziti u play-off-u.

I glavni kvalifikacioni krug će početi u oktobru 2020. za skoro dve godine. Do tada, igrači kao što su Teimuraz Orjonikidže, Giorgi Dikhaminjia, Irakli Kbilašvili i neki drugi treba da naprave ozbiljan napredak. Dakle, dostizanje EURO 2022 je neophodno za nas, zaključuje Đordje Rašić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here