Đorđe Đekić u Kreteju do 2026. godine!

0
214

Reprezentativac Srbije potpisao novi ugovor sa članom francuske rukometne elite.

Reprezentativac Srbije Đorđe Đekić ostaje u Francuskoj. Dobre partije za dve sezone u dresu Kreteja naterale su čelnike kluba da iskusnom srednjem beku ponude nastavak saradnje. Nekadašnji rukometaš subotičkog Spartaka, norveškog Bodea, izraleskog Ramat Hašrona, finskog Koksa i Šartra potpisao je ugovor sa četrnaestoplasiranim timom elitne lige Galskih petlova do 2026. godine.

Srednji bek je krajem 2021. godine stigao u Šartr na poziv nekadašnjeg selektora Orlova Tonija Đerone, da bi na kraju sezone prešao u Kretej. Prethodni šampionat je završio kao treći najbolji asistent u ligi koja je posle Bundeslige najjača na svetu.

Đekić je u planovima novog selektora Srbije Borisa Rojevića. Bio je deo selekcije u dvomeču baraža za Svetsko prvenstvo sa Španijiom, ali nije igrao.

I kod Đerone je Đekić bio povremeni reprezentativac. Dobijao je šansu, imao odličnu rolu u baražu sa Slovencima za plasman na SP 2023. godine, ali za njega nije bilo mesta na prethodna tri velika takmičenja, dva EP i SP prošle godine u Katovicama.

Kretej je prošle sezone jedva ostao u najboljoj ligi Francuske. Završio je sa samo bodom više od Sarana koji je ispao u niži rang, a i u narednom prvenstvu ambicije ovog kluba iz predgrađa Pariza je ostanak u najboljem društvu francuskog rukometa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here