Đanfranko Pribetić i Fran Mileta potpisali ugovor sa Nexe-om!

0
355

Nakon što su vrlo uspešno prošli 3. kolo Premijer „Lige za prvaka” Hrvatske gde su s velikom razlikom Gromovi pobedili gostujuću ekipu RK Poreč, u redove RK Nexe dolaze dva mlada, vrlo perspektivna nova igrača Gianfranco Pribetić i Fran Mileta.

Verujemo kako su svi u klubu, a i navijači Gromova itekako ponosni na to što su se mladi juniorski reprezentativci odlučili na ovaj korak i prepoznali sredinu kao razvojnu za nastavak svoje rukometne karijere u Našicama. Svakako je lepo da se vidi da mladi sportisti žele da došu u Našice u ekipu RK Nexe i ta činjenica itekako može biti na ponos svakome što živi i radi na promociji sporta i zdravlja. Rukometni klub Nexe ima dugoročne planove u koje se ova dva mlada rukometaša itekako uklapaju, a uz njih, priča se kako će ove nedelje biti potpisana još dva ugovora i dva nova Groma bi trebala da dođu u klub te bi se na taj način zatvorio roster za ovu sezonu.

Gianfranco Pribetić dolazi upravo iz Poreča, ima 18 godina i igra na poziciji pivota. Svoje prve rukometne korake započinje u rukometnom klubu Poreč, a do sada se iskazao u mnogim takmičenjima mlađih generacija, a pogotovo je zapažen na Evropskom kadetskom prvenstvu 2018. godine kada je izabran za najboljeg odbrambenog igrača. Njegov potencijal prepoznat je od čelnika RK Nexe i trenera Hrvoja Horvata te je potpisan ugovor na 4 godine.

  • Započeo sam rukomet igrati u Poreču, imam 18 godina i upravo završavam srednju školu. Od danas sam postao član RK Nexe i zbog toga mi je iznimno drago. Naravno, očekivanja su velika i na meni je da ih ispunim na obostrano zadovoljstvo. O rukometnom klubu Nexe znam dosta toga, imali su fantastičnu sezonu i nada se da ću se dobro uklopiti s ostalim dečkima iz kluba i da će biti sve kako treba. Malo ću zamijeniti Istru i more sa Slavonijom, ali uvjeren sam kako mi to neće teško pasti. RK Nexe pratim već duže vrijeme, kako u SEHA ligi tako i u EHF-u, i žao mi je da prije nekoliko dana nisu prošli Hannover, ali slijedeće godine se nadam da će biti bolje. Moja pozicija je pivotmen i svjestan sam kako je tu velika konkurencija, a na meni je da dam sve od sebe da se i ja izborim za svoje mjesto. Trenutno nastupam za kadetsku reprezentaciju Hrvatske i za vrijeme Uskršnjih praznika nas očekuju pripreme i tamo. – rekao je među ostalim Gianfranco Pribetić, od sada novi Grom.

Fran Mileta dolazi iz Labina, ima 18 godina, pozicija mu je desno krilo, a svoje prve rukometne korake napravio je u RK Rudar Labin. Od posebnih dosadašnjih uspeha, Fran je napomenuo takođe Europsko kadetsko prvenstvo gde je odigrao vrlo uspešno. Za RK Nexe potpisao je ugovor na 3 godine i u klubu veruju kako će on biti itekako važna karika u ostvarenju novih ciljeva koji su pred Našičanima.

  • Do sada sam bio u RK Mladi Rudar i s tim klubom sam uspio ući iz 2. lige u 1. B i sada u Premijer ligu. Prelazak u RK Nexe mi stvarno puno znači i smatram da je taj put ispravan, jer ću moći još više napredovati te se dodatno pokazati. Vjerujem kako ću i klubu RK Nexe donijeti nove i dobre stvari s kojim će i oni biti zadovoljni. Od ove godine sam počeo malo više pratiti RK Nexe i moram istakntuti kako su rezultati kluba iznimni, pogotovo ovu i prošlu godinu i samo čestitke svima. Prelazak u Našice će mi svakako odgovarati, jer takav gradić je sličan i Labinu, što meni osobno i odgovara. Posebno su me dojmili navijači Gromova te je stvarno lijepo vidjeti dvoranu ispunjenu i domaće navijače da tako srčano bodre svoj klub. – napomenuo je novi Grom Fran Mileta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here