Deni Velić – “Krivaja će kao i prethodnih sezona biti stabilan klub!”

0
290

Klubovi Premijer lige BiH rade na formiranju svojih ekipa za narednu sezonu a govorio je potpredsednikom Krivaje Deni Velićem tim povodom.

Krivaja je za sada dovela tri igrača, te prema njegovim rečima sprema bolju ekipu u odnosu na prethodnu sezonu. Da li ste formirali tim, koji će spremno dočekati početak nove sezone Premijer lige BiH?

  • Prije nešto više od mjesec dana završena je sezona Premijer lige BiH u kojoj je Krivaja zauzela sedmo mjesto. Mišljenja sam da smo trebali zauzeti šesto mjesto na kraju, ali ekipa Izviđača iz Ljubuškog je “iznenađujuće” kod kuće odigrala nerješeno sa Konjuhom i na kraju ekipa Konjuha je za jedan bod u odnosu na nas zauzela šesto mjesto. Mi opet možemo biti zadovoljni, jer smo pomjerili granicu u odnosu na tri prethodne sezone u kojima smo zauzeli osmo mjesto. Upravni odbor već u februaru mjesecu je otpočeo razgovore sa igračima za narednu sezonu, te smo trenutno u završnoj fazi kompletiranje ekipe. U odnosu na prošlu sezonu ekipu je napustio Faris Čolaković i Adis Halilović, a golmana Jasmina Hadzihasića smo nakon završetka igračke karijere imenovali za novog trenera seniorskog tima. Naš tim za novu sezonu pojačali su Marin Marić koji igra na poziciji srednjeg beka i radi se o veoma kvalitetnom i iskusnom igraču, vratili smo u naše redove golmana Ali Muhameda Omerovića od kojeg očekujemo da konačno pokaže svoj kvalitet, te desnog beka Antonio Radića od kojeg također očekujemo da na pravi način zatvori poziciju desnog beka – rekao je Velić.

Da li sa tim pojačanjima zatvarate prelazni rok ili će u Krivaju doći još neki igrači?

  • Upravni odbor i trener Jasmin Hadzihasić intenzivno radimo na pronalasku kvalitetnog golmana, koji će uz Omerovića, Kovačevića i Mujanovića zatvoriti tu poziciju. Takođe završili smo jednog veoma kvalitetnog igrača na poziciji pivota, jer smo tu i u prošloj sezoni imali problema – dodao je.

Po mnogima iznenađujuće je odlazak A reprezentativaca Čolakovića iz Krivaje da li je to i za vas iznenađenje?

  • Čolaković kao i još nekoliko naših mladih igrača koje forsiramo su bili naš projekat i naš cilj je bio da Čolaković ide u inostrane klubove ili da još jednu sezonu ostane u RK Krivaja. Mene lično iznenadilo je njegovo razmišljanje, jer smo u nekoliko razgovora Čolakoviću rekli da će u Krivaji imati iste uslove kao i što mu ponudi neki klub u BiH. U konkretnom slučaju u zadnjem razgovoru ponudli smo mu iste uslove kao i njegov novi klub RK Sloboda Tuzla, ali očigledno on je želio promjeniti sredinu. S tim u vezi mi od Slobode očekujemo za nas veoma unosno obeštečenje, jer je Čolaković za Seniorski tim Krivaje nastupao u pet sezona, te imao uredno prijavljen ugovor u RS BiH i EHFu. Ono što želim istaći je to da sam razočaran ne samo razmišljanjem Čolakovića, nego i drugih naših igrača posebno domaćih i u sezonama u nazad koji u javnosti stvaraju sliku da imaju veliku ljubav prema Krivaji, a kada razgovaraju za produžetak saradnje nemaju apsolutno nikakve ljubavi i poštovanja prema klubu koji ih je naučio igrati rukomet. To ćemo u narednom periodu morati iz korijena mijenjati, jer oni koji ne vole Krivaju i kojima Krivaja nije na prvom mjestu ne zaslužuju da budi niti jedne minute u našem klubu. Posebno ćemo se o ovoj temi oglasiti kad završi kompletan prelazni rok i iznijeti sve detalje razgovora sa igračima u ovom prelaznom roku, kao i u prethodnim sezonama. Javnost mora da bude tačno upoznata sa svime, a ne da tamo neki igrači prave kojekakve priče i obmanjuju javnost – jasan je Velić.

Kakvi su planovi Krivaje za narednu sezonu i šta navijači Krivaje mogu očekivati u narednoj sezoni?

  • Krivaja kao i u prethodnih nekoliko sezona želi biti prije svega stabilan klub, koji nema nekakvih “trzavica”, te u kojem se igrači osjećaju ugodno i vide svoju napredak. Ako trener Hadzihasić i stručni štab dobro spreme ekipu i pripreme za velike napore mišljenja sam da moramo i možemo ponovo pomjeriti granicu prema naprijed. Upravni odbor, društvena zajednica, navijači i cijeli Zavidovići će sigurno odgovoriti na svoj zadatak, a sve ostalo je do igrača. Igrači i stručni štab moraju u sezonu ući krajnje ozbiljno, jer u Zavidovićima nema “foliranja” naša publika poznaje rukomet i za Krivaju se u svakoj utakmici mora ostaviti srce na terenu. Igrači će imati apsolutno sve uslove da idemo u sami vrh tabele, pokrenute su aktivnosti oko renoviranja sportske dvorane, upravni odbor je u samo mjesec dana obezbjedio kompletnu opremu, hranu, sportske rekvizite i td… Idemo u novu sezonu sa istim ciljem, a to je da Krivaja bude prepoznatljiva po svojoj igri, organizaciji i sjajnim navijačima– izjavio je potpredsednik RK Krivaja Deni Velić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here