Dagur Sigurdson raskinuo ugovor sa Rukometnim savezom Japana!

0
119

Japanski rukometni savez objavio je da je Dagur Sigurdson zahtev za raskidom podneo još 3. februara, rekao da ima plan da preuzme mesto selektora druge zemlje pre Olimpijskih igara.

Ova vest je stigla u trenutku kada je Hrvatska želela da postigne veliki napredak ove godine, rekao je čelnik tog saveza.

  • Nikada nismo mislili da će se ovo dogoditi. Islanđanin je imao ugovor do letnjih Olimpijskih igara u Parizu.

U službenom obraćanju javnosti, savez je poručio da namerava primereno da odgovori i predstaviti Sigurdsonovog naslednika.

U avgustu 2017. godine Islanđanin je preuzeo reprezentaciju Japana. S Azijcima je nedavno osigurao ulaznicu za Svetsko prvenstvo 2025. i kvalifikovao se za Olimpijske igre.

  • Nevjerovatno sam ponosan što smo uspeli da budemo najbolja ekipa u Aziji u ovom trenutku. Ova kvalifikacija je velika nagrada za mene i japanski rukomet, rekao je Dagur nemačkim medijima.

Hoće li sada Sigurdson preuzeti Hrvatsku?

Sigurdsson, koji radi i kao stručnjak za striming platformu “Dyn”, bio bi prvi strani hrvatski rukometni trener. Konačna odluka još nije donesena, ali Sigurdson je sada definitivno glavni kandidat za upražnjeno mesto. Zanimljivo, postane li selektor Hrvatske, Sigurdsson će se suprotstaviti Nemačkoj i Austriji u kvalifikacijama za Pariz, dve selekcije koje je vodio u svojoj trenerskoj karijeri.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here