Dagur Sigurdson pojačao ritam priprema za OI 2024!

0
192

Hrvatska muška seniorska reprezentacija već tri dana gost je hotela Panorama u Prelogu, gde obavlja prvu fazu priprema za Olimpijske Igre u Parizu. Radi se punom parom i za sada sve protiče u savršenom miru i redu. Reprezentacija ima na raspolaganju sve što joj je potrebno; odličan smeštaj, izolovana je od letnih gužvi i jako zadovoljna onim što ima u ovom lepom porodičnom hotelu.

Ustaje se u cik zore. Već u 6:30 svi su na nogama. U 7:00h počinje prva aktivacija u dvorani koja se nalazi u sastavu hotela. Nakon toga, sledi kraći odmor pa doručak. Onaj pravi žestoki trening počinje u 10h i 30 minuta, i traje puna dva, a ponekad i dva i po sata. Prvi deo treninga vodi guru za fizičku spremu Šime Tomašević. Kod njega nema popusta ni za koga. I bez obzira na to što su to izuzetno jaki treninzi snage, medicinskim loptama i svim mogućim čudima moderne pripreme, niko se ne žali i ne odustaje. Pariz je magnet i za one koji su bili na dva ili tri olimpijska takmičenja, ali i za one koji će prvi put steći to iskustvo. Rukometni deo treninga nakon 45 minuta „torture“ (Šime oprosti), preuzimaju selektor Dagur Sigurdson, Denis Špoljarić i trener golmana Valter Matošević. Sjajno je videti da Dominik Kuzmanović koji je ne tako davno imao operaciju trbušnog zida, radi punom parom i ne oseća nikakve bolove.

Nakon treninga, ručak je u 13:30h pa sledi poslepodnevni odmor. U tom delu nakon odmora, svako od igrača, ukoliko želi, može da odradi sam još neki trening, ali uz Šiminu i  pratnju fizioterapeuta. Posle večere sledi  “team building”. Trenutno je najpopularniji turnir u pikadu. Slede stoni tenis, “paintball”, itd, itd… Kao što vidite, poslepodne za sada nema treninga jer je procena Stručnog štaba, a slična iskustva su i u drugim reprezentacijama, da ekipa nakon izuzetno naporne sezone i još napornijih treninga pre podne treba vremena za oporavak i davanje maksimalnog doprinosa tokom jutra, i niko ne želi da rizikuje neku povredu.

Verovatno se pitate zašto ustajanje u ranu zoru? Odgovor je vrlo jednostavan. Hrvatska u Parizu igra dva meča u 11:00, a dva u 14:00h. Plan je i želja selektora Dagura Sigurdsona da maksimalno koliko je to moguće u ovih mesec dana prilagodi ritam igrača na te satnice.

U isto vreme, pokušavajući da pojača konkurenciju na bekovskim pozicijama, Stručni štab je odlučio da aktivira poziv Ivanu Pavloviću koji je bio na rezervnoj listi. I on se priključio pripremama reprezentacije. Ivano je igrač koji je već bio na nekoliko okupljanja reprezentacije i dobio je priliku da se izbori za jedno od 17 mesta koliko ima viza za Pariz.

Uz sve treninge, reprezentacija i HRS ne zaboravljaju svoje sponzore, odnosno one koji vole i podržavaju hrvatski rukomet. Tako će se tokom petka poslepodne četiri igrača staviti na raspolaganje “Telemachu”. Ukratko, dan u Prelogu ispunjen je brojnim aktivnostima i gotovo ni jednog trenutka nema odmora. Do Olimpijskih Igara u Parizu ostalo je manje od mesec dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here