Dagur Sigurdson okupio seniore i započeo pripreme za OI 2024!

0
159

Hrvatska muška seniorska reprezentacija okupila se i počela prvu fazu priprema za Olimpijske Igre u Parizu. Reprezentacija se nakon okupljanja u Zagrebu i kratkog druženja s novinarima, uputila u Prelog gde će boraviti do 7. jula, i obaviti onaj najzahtevniji deo priprema na fizičkoj spremi. Naravno da se neće zanemariti ni čisti rukometni trening.

Kao što je poznato od ranije, selektor Dagur Sigurdson je na pripreme pozvao 20 igrača. Uz četiri golmana, tu su četiri krila, tri kružna napadača i devet bekova. Već na samom početku priprema, selektor je suočen s povredom levog krila Davida Mandića i vrlo je neizvesno hoće li ga imati na raspolaganju. Stoga, s rezervne liste je pozvan Lovro Mihić. Inače, u prvoj fazi priprema Hrvatska će odigrati jedan prijateljski meč protiv Egipta. On je na rasporedu 6. jula u 16:30h u Varaždinu. Ulaznice za taj meč već su prodaji od prošle nedelje i promotivnog su karaktera od 5 i 10 evra, a možete ih kupiti na poveznici ovde. Nakon tog utakmica reprezentativci će dobiti četiri dana odmora, a novo okupljanje biće zakazano za 11. jula kada se odlazi u Opatiju na drugi deo priprema.

U sklopu te faze odigraće se još jedan prijateljski meč i to s reprezentacijom domaćina Olimpijskih Igara, Francuskom u Šartru 17. jula u 18:00h. Nakon toga, reprezentacija se vraća u Opatiju gde ostaje do 21. jula. Završna tri dana priprema biće obavljena u Zagrebu.

Podsećamo, Hrvatska se na Olimpijskim Igrama u Parizu nalazi u grupi A zajedno sa Španijom, Nemačkom, Švedskom, Slovenijom i Japanom. Upravo s tom reprezentacijom otvaraju Hrvati takmičenje 27. jula u 14:00h. Nakon toga, sledi meč sa Slovenijom 29. jula u 11:00h. Treći meč Hrvati igraju protiv Nemačke 31. jula, ponovo u 11:00h. Dva dana kasnije odnosno 2. avgusta Hrvatsku u 14:00h čeka utakmica sa Švedskom. Završni okršaj je onaj protiv Španije, 4. avgusta u 21:00h.

Evo spiska hrvatske muške seniorske reprezentacije koja počinje pripreme za OI:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE

FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL

SANDRO MEŠTRIĆ – INDUSTRIA KIELCE

MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK

MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

FILIP GLAVAŠ – ZAGREB

MARKO MAMIĆ – SC DHFK LEIPZIG

ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GOPPINGEN

LUKA CINDRIĆ – CS DINAMO BUCURESTI

IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN

LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB

MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC

VERON NAČINOVIĆ – HB MONTPELLIER

MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

NIKOLA GRAHOVAC – HBW BALINGEN – WEILSTETTEN

 STRUČNI ŠTAB:

DAGUR SIGURDSSON, SELEKTOR

DENIS ŠPOLJARIĆ, TRENER

VALTER MATOŠEVIĆ, TRENER GOLMANA

ŠIME TOMAŠEVIĆ, KONDICIONI TRENER

ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT

JOSIP REŽIĆ, FIZIOTERAPEUT

DOMAGOJ GAJSKI, LEKAR

ANTE ROTIM, LEKAR

IVICA UDOVIČIĆ, DIR. NACIONALNIH SELEKCIJA

IVICA MARAŠ, TEAM MANAGER

ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here