Dagur Sigurdson objavio spisak igrača za OI 2024!

0
193
, Okupljanje reprezerntacije , Westin Zagreb, Zagreb, Hrvatska, 06.05.2024., Mandatory Credit © Jozo Cabraja/ kolektiff

Selektor hrvatske muške seniorske reprezentacije Dagur Sigurdson objavio je spisak igrača koji počinju pripreme za Olimpijske Igre koje će se održati u Parizu, od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Na selektorovom spisku nalazi se 20 igrača. Tu su četiri golmana: Dominik Kuzmanović, Matej Mandić, Filip Ivić i Sandro Meštrić. Kao što je poznato, Dominik Kuzmanović je ovih dana obavio operaciju prepona i svi se nadamo da će njegova rehabilitacija biti upešna. Za svaki slučaj, selektor želi da ima još jedno rešenje pa je pozvan golman Kjelcea, Sandro Meštrić. Među krilima, dva su na svakoj strani: levo David Mandić i Marin Jelinić, desno Mario Šoštarić i Filip Glavaš. Tri kružna napadača su: Veron Načinović, Nikola Grahovac i Marin Šipić. Na bekovskim pozicijama nalaze se kapiten Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić kao srednji bek. Četiri leva beka su: Zvonimir Srna, Tin Lučin, Josip Šarac i Marko Mamić, a na desnoj strani su tri igrača u konkurenciji: Ivan Martinović, Luka Lovre Klarica i Mateo Maraš.

Reprezentacija će se okupiti 25. juna u Zagrebu i odmah nakon toga produžiti do Preloga gde će se obaviti prva faza priprema. U sklopu tog dela priprema, biće odigran i prijateljski meč s Egiptom, 7. jula u Varaždinu.

Nakon toga, reprezentacija će dobiti četiri dana slobodno, a novo okupljanje biće zakazano za 11. jula. Drugi deo priprema odradiće u Opatiji od 11. do 24. jula. Pritom će reprezentacija odigrati još jedan pripremni meč i to protiv domaćina Olimpijskih igara, Francuske, u Šartru 17. jula 2024. godine.

Dagur Sigurdsson, selektor hrvatske muške seniorske reprezentacije:

  • Izabrao sam ovih 20 igrača koji kreću u pripreme za Olimpijske Igre. Moje razmišljanje je išlo u smeru pronalaska balansa između napada i odbrane. Birao sam one koji su korisni u oba pravca. Znamo da samo 14 igrača možemo imati u sastavu za utakmicu, trojica još idu u Pariz, ali su rezerve. Videli smo na zadnjim utakmicama s Norveškom i Danskom da je teško imati promene napad-odbrana i obrnuto. Ovih dvadeset igrača kreće u pripreme, nadam se da će svi biti spremni, da neće biti dodatnih promena, ali naglašavam da imamo još petnaest igrača koji su na širem spisku i uvek mogu biti konkurentni u bilo kojem trenutku te da ih možemo tokom priprema pozvati ako se za to ukaže potreba. Imamo jaku ekipu, verujem u njih i verujem da će svi pokazati najbolje od sebe, da će doći sveži i spremni za početak priprema 25. 6. kad se kreće s prvim ciklusom u Prelogu. Radićemo u tom periodu na podizanju fizičkih potencijala, a i na taktici, dok ćemo na kraju prve faze imati i test utakmicu s Egiptom. Nakon toga, u drugi ciklus u Opatiji planiramo krenuti sa 17 imena koja će Hrvatsku predstavljati na OI u Parizu.

Evo spiska igrača koji počinju pripreme za Olimpijske igre:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB

DOMINIK KUZMANOVIĆ – RK NEXE

FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL

SANDRO MEŠTRIĆ – INDUSTRIA KIELCE

MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

DAVID MANDIĆ – MT MELSUNGEN

MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED

FILIP GLAVAŠ – ZAGREB

MARKO MAMIĆ – SC DHFK LEIPZIG

ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB

DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL

TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

JOSIP ŠARAC – FRISCH AUF GOPPINGEN

LUKA CINDRIĆ – CS DINAMO BUCURESTI

IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN

LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB

MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC

VERON NAČINOVIĆ – HB MONTPELLIER

MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

NIKOLA GRAHOVAC – HBW BALINGEN – WEILSTETTEN

STRUČNI ŠTAB:

DAGUR SIGURDSSON, SELEKTOR

DENIS ŠPOLJARIĆ, TRENER

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here