Croatia Cup – Hrvatska slavila protiv Slovenije i osvojila turnir!

0
172

U sjajnoj atmosferi prepune porečke dvorane Žatika, hrvatska seniorska rukometna reprezentacija pobedila je Sloveniju 32:26 i osvojila “Croatia kup”. Iako jako oslabljena, izvrsnu utakmicu odigrala je domaća reprezentacija i napunila optimizmom navijače uoči odlaska u Nemačku na Evropsko prvenstvo. Nakon što su tokom dana zbog povreda s spiska za Evropsko prvenstvo otpali David Mandić i Josip šarac, uoči utakmice, selektor je zbog manjih poteškoća sa zadnjom ložom odlučio da protiv Slovenije ne igra ni Matej Mandić. U sastavu su bili Igor Karačić, Tin Lučin i Ivan Martinović, ali selektor nije planirao nastup poslednje dvojice.

Hrvatska je lepo otvorila utakmicu. Od šest početnih napada realizovala je četiri i povela 4:1. Odlično je u toj početnoj fazi izgledala odbrana domaćina. Bila je brza, dovoljno čvrsta i agresivna, s puno energije i pomogla je Filipu Iviću da utakmicu počne s dve odbrane. Nakon šest i po minuta slovenački selektor bio je prisiljen da zove svoje igrače na mini odmor.

Nije im to previše pomoglo. Hrvatska je nastavila u svom ritmu, s vrlo malo grešaka, i nakon deset minuta igre Hrvatska je već bila na velikih plus pet (6:1). I ne samo da je to držala gotovo bez većih poteškoća, već je i povećala za jedan gol svoju prednost. U 17. minutu tako je bilo 9:3.

Nije se domaćin zadovoljio time. Nastavi je da igra kao u transu i sedam minuta pre odmora je Hrvatska bila na pomalo neverovatnih plus osam (13:5). Slovenija je izgledala nemoćno na obe strane terena. Prvi deo se završio sa 16:10.

Slovenci su vrlo odlučno ušli u nastavak. Klemen Ferlin je zaustavio nekoliko napada Hrvata, a uz sve to bili su s igračem manje i za manje od šest minuta prepolovili su prednost domaćina. Ali onda se ukazao Luka Cindrić koji je bio na klupi veći deo prvog poluvremena i odlučio je da preuzme odgovornost. Uskoro se Hrvatska vratila na pet golova prednosti (19:14).

Oba selektora su očekivano dosta menjala nastojeći podjednako da opterete sve igrače, ali i da pronađu dobitnu kombinaciju. Triput je Slovenija sredinom drugog poluvremena dolazila na minus tri, ali nije uspela da se spusti ispod toga. Vratila se na pet razlike (24:19) i nastojala kroz igru gol za gol da zadrži komšije na toj udaljenosti.

I uspela je. Osam minuta pre kraja pobegla je na sedam golova viška (28:21) i pokazala da bez obzira na brojne povrede i bolesti, s puno optimizma može da čeka Evropsko prvenstvo. Imala je doduše i plus osam u tri navrata, ali razlika je manje bitna. Važni su bili igra i utisak. A oni su izvrsni.

S 11 odbrana Filip Ivić bio je jedan od junaka. Pet golova iz pet pokušaja dao je Veron Načinović. Po četiri gola dali su Luka Lovre Klarica, takođe bez promašaja, Luka Cindrić i Zvonimir Srna. Kod Slovenije, najbolji Borut Mačkovšek s pet golova.

HRVATSKA: M. Mandić -/-, F. Ivić 10/36, L. Mihić 1/2, D. Duvnjak 3/6, M. Šoštarić 2/2, L. Stepančić 1/1, I. Karačić 1/2, M. Maraš 2/4, V. Načinović 5/5, T. Kušan 0/1, L. Cindrić 4/5, T. Lučin -/-, I. Martinović -/-, M. Šipić 1/1, F. Glavaš 2/3, Z. Srna 4/6, L. L. Klarica 4/4, M. Jelinić 2/3, selektor: Goran Perkovac

SLOVENIJA: M. Vujović -/-, K. Ferlin 3/18, U. Lesjak 4/20, B. Blagotinšek 1/1, G. Marguč 3/5, J. Dolenec 0/2, N. Cehte 4/4, S. Jovičić Slatinšek 1/1, T. Kodrin 1/1, M. Zarabec 1/2, K. Horžen 1/1, T. Mazej -/-, D. Bombač 3/5, B. Mačkovšek 5/6, D. Novak 2/3, A. Vlah 2/6, J. Drobež -/-, M. Suholežnik 2/2, selektor: Uroš Zorman

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here