Čeliku upitan start u Premijer ligi BiH!

0
204

Upitno je da li će ekipa Rukometnog kluba Čelik narednog vikenda otputovati u Trebinje.

Tamo ga čeka prvenstvena utakmca 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Leotara, a Upravni odbor RK Čelik je objavio zvnaično saopštenje.

Inače, klub je nakon pet godina izborio povratak u elitni rang. Klub je, podsetimo, nedavno zbog nesređene finansijske situacije i organizacione strukture, napustio i dobojski terener Ljubomir Miki Filipović, koji je zenički tim i uveo u PLBiH, a iz kluba sada ističu kako su istrošili sve vlasite resurse, kako samog Kluba tako i članova Upravnog odbora koji su “do sada izdašno finanijski pomagali funkcionisanje kluba”.

  • Od silnih obećanja nadležnih organa da će klub pomoći u nastupu takmičenja u PLBiH, koje su igrači izvojevali žestokom borbom na terenu, i pored čvrstih obećanja nismo dobili nijedne marke. Upravni odbor je “na stolu” imao opciju odustajanja od takmičenja u PLBiH, ali, nakon ozbiljnih razgovra i uvjeravanja od nadležnih da će nas podržati, od te se ideje odustalo. Sada, ako se u narednih nekoliko dana stanje ne promijeni, ekipa ne može putovati na prvenstvenu utakmicu u Trebinje, ističu iz tog kluba.

UO je uputio apel i molbu svim prijateljima kluba i sporta, svim dobrim ljudima, firmama i pojedicama,

  • ako mogu i žele da pomognu klubu ovom teškom trenutku”. “Pomoć se može uplatiti na račun kluba ili kroz podršku u prevozu, ishrani i slično. Klub će svaki dohodak pravdati za onu namenu za koju darivalac izrazi želju da pomogne, ističu iz RK Čelik.

UO poziva i sve zainteresovane, koji žele da se uključe u rad organa kluba, da to učine prijavom na klupsku Facebook stranici ili na adresu luba u Gradskoj arena Zenica.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here