Čelik u Zenici organizovao mini pripreme!

0
350

Realizujući specijalni plan mini priprema, pošto je ekipa RK Čelika slobodna u narednom kolu Prve lige Federacije BiH, prvotimci Čelika svakodnevno teniraju pod vođstvom sportskog direktora – trenera Seldina Rizvanovića i trenera Nermina Gušića.

  • Pošto iz više razloga nismo imali adekvatne pripreme ekipe prije početka takmičarske sezone, sada svakog dana treniramo na osnovu plana mini priprema. Povremeno imamo treninge i po dva puta dnevno. Cilj je da prije svega podignemo fizičku spremnost ekipe. Uradili smo testiranje izdržljivosti igrača na početku i imaćemo testiranje i na kraju mini priprema za deset dana, kaže prof. Seldin Rizvanović.

Prvi test spremnosti ekipe nakon mini priprema RK Čelik će imati 9. marta u Tešnju, protiv RK Bosne.

Upravni odbor RK Čelika danas je usvojio godišnji obračun Kluba za 2018. godinu.

I pored teškoća u finansiranju Kluba, zahvaljujući pre svega domaćinskom odnosu u trošenja sredstava, Klub je ostvario višak prihoda nad rashodima za 2018. godinu u iznosu od 126.945 dinara to jest 1080 evra.

Takođe, svi troškovi izvršavanja planova su redovno finansirani. Poslovna godina je protekla bez novih zaduživanja, iako su, pored ranijih aktivnosti u Klubu, uvedene i neke nove, pre svega novi veoma uspešan ciklus organizovanja Škole rukometa Rukometnog kluba Čelik, što je Upravni odbor posebno pozdravio.
Uz sve to, polaznici Škole rukometa u Rukometnom klubu Čelik ne plaćaju članarinu, odnosno Škola je besplatna.

Mladi levi bek RK Čelika, Danijel Jurić Danči, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, tako da on ozbiljno konkuriše da bude najbolji pojedinac u RK Čeliku.

  • Odlično igra u oba smjera, posebno u odbrani i sve je bolji i bolji. Uz to, tipičan je primjer ”igrača kolektiva” a u odbrani je pravi bedem za protivničke napadače. kažu u Stručnom štabu Čelika. I dodaju – sva ”tajna” njegovih odličnih igara je redovno i svakodnevno treniranje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here