Čelik slavio u pripremnoj utakmici protiv Iskre Bugojno!

0
165

U Gradskoj Areni Zenica održana je veoma uspešna generalna proba dva dobra protivnika – domaćeg RK Čelika i gostujuće, prvoplasirane ekipe Prve lige FBiH, grupa Jug, RK Iskre iz Bugojna.

Rezultat: 29:23 (poluvreme 16:9) za RK Čelik. Tako je RK Čelik zabeležio četvrtu pobedu u nizu.

Bila je to veoma oštra i beskompromisna igra dva jaka protivnika. Pokazalo se da nije slučajno to što je RK Iskra na čelu tabele u Prvoj ligi FBiH Jug. Igralo se kao da se radi o prvenstvenoj, a ne prijateljskoj utakmici. Iako je RK Iskra bila odličan protivnik, bolji nego protivnici Čelika u prethodne tri utakmice, koje je RK Čelik takođe rešio u svoju korist, RK Čelik je vodio svih 60 minuta utakmice.

Prvo poluvreme završeno je sa 7 golova razlike za RK Čelik, a drugo poluvreme, zbog nekih loših eksperimenata trenera Čelika Nermina Gušića, završeno je sa plus jedan gol za goste (14:13), odnosno u konačnom skoru bilo je 29:23 za RK Čelik.

Pozitivan pomak u igri Čelika bez Aldina Begagića

U ovoj četvrtoj pobedi u nizu u ovoj godini (dva puta protiv RK Žepča, te protiv RK Kaknja u Kaknju) igra RK Čelika u kontinuitetu napreduje. Ipak još uvek je postignut nivo spremnosti ekipe tek negde na 60 odsto. Odbrana Čelika je bila bolji deo od napada i očigledno da je nađena određena ”formula” za dobru odbranu, dok u napadu mora još dosta da se radi – ocena je  Stručnog štaba RK Čelika.

Najstariji i najsikusniji igrač Čelika, pivotmen Aldin Begagić, zbog rada u drugoj smeni na poslu u njegovom preduzeću, nije bio u timu, pa je zato gotovo svih 60 minuta šansu dobio mladi i talentovani sedamnaestogodišnji pivotmen Ismar Kahrić, koji je bio odličan i u odbrani i u napadu i potpuno opravdao poverenje Stručnog štaba (imao dva od dva pogotka i dva penala napravljena na njemu).

Poverenje je opravdao i novajlija, dvometraš Ivo Mišković, koji je, doduše, igrao i bio odličan ali samo u odbrani, ali nije imao dovoljno šansi da potvrdi svoje kvalitete i u napadu (imao učinak 1/1). Pohvale zaslužuju i Eldar Mehić (učinak 4 od 4, doduše uz tri tehničke greške), koji je u drugom poluvremenu zamenio mladog Adija Pašalić (koji je postigao 2 gola od 4 šuta i na njemu je bio jedan penal). Danijel Jurić je postigao tri gola i imao jednu asistenciju.

Kod RK iskre najbolji je bio bek Amir Bostan, koji je sa 8 golova bio i golgeter utakmice. Od toga je tri gola postigao iz penala. Odično su bili i Admir Popaja i Mario Lefkovski iz RK Iskre sa po 4 postignuta gola, te Nikola Marijanović sa tri  gola, dok su golmani RK Iskre Filip Simonović i Nedim Agić sakupili  čak 18 odbrana. Kod Čelika golman Riad Polić je imao sedam, a Muhić i Kaljić po 4 odbrane.

Utakmicu je odlučila duža klupa RK Čelika, gde su svi igrači dobili šansu, ali i davali golove. Pored već pomenutih igrača, kod RK Čelika pohvale zaslužuju i Jasmin Omerović, Kenan Biogradlija, Muhamed Ajanović, Ekrem Kobilica, Miran Čović, Kenan Muslić i Faris Mrako.

Utakmica je bila odlična generalna proba

Sve u svemu, oba trenera mogu biti zadovoljni jer su dobili jaku generalnu probu u kojoj su obe ekipe imale po 6 isključenja, iako su igrači RK Iskre više forsirali nešto oštriju igru. Za  RK Čelik je dosuđeno 4 penala (postignuta tri gola), a za RK Iskru tri penala koje je Amir Bostan pretvorio u golove.

Stručni štab RK Čelika se sada nalazi na ”slatkim mukama”, jer ima 20 igrača gotovo istih kvaliteta, pa će biti veliki problem u tako jakoj konkurenciji naći pravu sedmorku za pobede.

Prolećni dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH započinje 16. februara, a RK Čelik gostuje kod jake ekipe RK Gradačca u Gradačcu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име