Čelik prejak za drugi tim visočke Bosne!

0
210

Vrlo dopadljiva, zanimljiva, dinamična, prava prvenstvena utakmica Čelika i Bosne II, u kojoj su obe ekipe za odlične poteze tokom utakmice dobijale aplauze oko 300 posetilaca.

Rukometaši Čelika su, nakon što su doneli tri boda iz Lukavca prošle nedelje, (RK Lukavac savladan sa čak 20 golova razlike), u subotu pred svojom publikom u odličnoj i malo težoj utakmici potpuno nadigrali, ovoga puta veoma mladu, upornu i izuzetno talentovanu ekipu Bosne 2 iz Visokog. Rezultat: 36:28 za Čelik.

Glavna karakteristika igre Čelika je kao i one u Lukavcu: da su bukvalno svih 16 igrača u gotovo ravnopravnoj minutaži učestvovali u igri i da su svi (osim Ekrema Kobilice) postizali golove, a sva tri golmana su opravdala poverenje i bili podjednako dobri, što pokazuje i broj njihovih odbrana. Čelik je bio u vođstvu svih 60 minuta, bez obzira na odličnu igru mlade ekipe Bosne.

Iako čestitke za dobru i pametnu igru i pobedu zaslužuju svi igrači Čelika u ovoj utakmici, ipak je istina da Kenan Muslić (sa 7 postignutih golova), Jasmin Omerović (sa 6) i Faris Mrako (sa 3 postignuta gola i bez ijedne greške u svojih 20 minuta igre) – zaslužuju posebne pohvale.

Kod Bosne 2 mladi Emrah Jamaković je odigrao sjajnu utakmicu i sa 11 postignutih golova bio golgeter utakmice, dok je Adnan Jamaković postigao 5, a Belmin Hrnjić 4 gola.

Sve u svemu, bila je to za oko veoma dopadljiva, zanimljiva, dinamična, prava prvenstvena utakmica, u kojoj su obe ekipe za odlične poteze tokom utakmice dobijale aplauze oko 300 posetilaca.

Inače, s dobrim igrama Čelika i publika se vraća u Gradsku arenu, a eksplozija igre Čelika se očekuje u narednih nekoliko kola, kada Čelik igra derbi utakmice sa Slobodom (Tuzla), te Krivajom i Žepčem.

Nakon utakmice trener Čelika Seldin Rizvanović je dao sledeću izjavu:

  • Ekipa Bosne je ekipa koja zajedno igra nekoliko sezona, tehnički je na maksimumu, a kondiciono je jako spremna. Znajući to, dosta oprezno smo u ušli u utakmicu i čitavih 60 minuta držali je pod kontrolom. Igrači Bosne su našu svaku grešku i opuštanje kaznili. U ovoj utakmici nismo žurili sa napadom nego smo taktički čuvali prednost, a u odbrani bili strpljivi. Poslije nesigurnog starta na polusezoni, vraćamo se u formu.
  • I nije to sve što ova ekipa Čelika može i mora postići! Čestitam gostima iz Visokog na dobroj igri, a mojim momcima na pobjedi, rekao je Rizvanović.

U narednom kolu Čelik putuje u Sanski Most, gde se sastaje sa ekipom Sana 7.

Utakmica 20 kola Prve lige F BiH. Igrano u Gradskoj arena Zenica. Gledalaca oko 300. Rezultat: Čelik – Bosna 2 (Visoko) 36:28 (17:13). Sudije: Nedim Lipa i Adnan Muhtarević (Sarajevo). Delegat: Samir Zubović. Rezultat: Čelik – Bosna 2 (Visoko) 36:28 (17:13). Isključenja: Čelik 14 minuta, Bosna 6 minuta. Sedmerci: Čelik 4 (1), Bosna 6 (3).

RK ČELIK: Muamer Kaljić (5 odbrana), Faris Mrako (3), Eldar Mehić (2), Kenan Muslić (7), Ismar Kahrić (3), Adnan Begagić (3), Adnan Sumbuljević (2), Ivo Mišković (2), Jasmin Omerović (6), Danijel Jurić(1), Riad Polić (9 odbrana, 2 penala), Kenan Biogradlija, Haris Muhić (7 odbrana), Aldin Begagić (3), Ekrem Kobilica, Adi Pašalić (2). Trener: Seldin Rizvanović.

RK BOSNA II: Ahmed Čabaravdić, Adnan Kurtović, Kemal Hadžiahmetović (12 odbrana), Kerim Semić (2), Hamza Karavdić (1), Mirza Redža (1), Sead Sirčo (4), Adnan Jamaković (5), Belmin Hrnjić (4), Emrah Jamaković (11). Trener: Kenan Ahić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име