Čelik posle mini pauze doneo bodove iz Tešnja!

0
197

Rukometaši Čelika u odličnoj rukometnoj predstavi su teže nego što se očekivalo došli do tri boda protiv RK Bosne u Tešnju. Ekipa RK Čelika se trgnula tek pošto je domaća ekipa povela rezultatom 4:0, a gosti su izjednačili pa poveli tek u dvadesetom minutu.

Od tada do kraja utakmice Čelik je stalno bio u vođstvu, u jednom trenutku i sa 12 golova razlike, ali se ni igrači RK Bosne nisu nikako predavali, već su stalno davali žestok otpor.

Tako je prvo poluvreme završeno rezulatom 17:14 za Čelik, a na kraju utakmice je bilo sedam razlike za RK Čelik (32:25).

Sudijski par Grbić – Teletović iz Gradačca su se stalno i primetno stavljali na stranu domaćina RK Bosne, što se najočitije videlo kroz činjenicu da su za domaću ekipu dosudili 8, a za RK Čelik 3 sedmerca, te da su dosudili za Bosnu 2 minuta isključenja a za Čelik čak 12 minuta, i to u jednoj vrlo fer i pravoj sportskoj utakmici.

Sve su svemu, opet odlična utakmica u kojoj su se dve ekipe čitavih 60 minuta žestoko borile i to bez bez ikakvih incidenata. Na kraju pobedila je bolja ekipa Čelika u kojoj se posebno istakao golman i kapiten Riad Polić sa 13 odbrana, plus odbranjena tri penala, te krilo Jasmin Omerović (10 pogodaka), Kenan Muslić (7) i Muhamed Ajanović (sa 5 pogodaka za Čelik). U stvari, do preokreta u utakmici kod Čelike je došlo tek nakon dvadesetog minuta, uvođenjem u tim Aldina Begagića, Kenana Muslića i Muhameda Ajanovića.

U solidnoj ekipi domaćina RK Bosne, pored već pomenutog Zlatka Isakovića (postigao 8 golova), odlični su bili i Tarik Kantrić i Nikola Sauka, koji su postigli po 4 gola.

Na kraju valja istaći da je ekipu RK Bosne sa klupe vodio trener Miki Filipović, bivši trener Čelika, pod čijom komandom je poslednjih godina (ukupno 3,5 godine je bio trener Čelika) RK Čelik postigao najbolje sportske rezultate u svojoj istoriji, i to u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kada je bio u samom vrhu BiH rukometa. U narednom kolu, 16. marta, RK Čelik u derbiju kola u Zenici dočekuje ekipu RK Kaknja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име