Brazilci prejaki za Korejce, Bahrein pobedio Japan, Čileanci savladali Saudijsku Arabiju, “Faraoni” u narednoj fazi!

0
250

Gubica i Milošević su bili delegirani da dele pravdu na 55. meču po redu. Ovoga puta sastale su se reprezentacije Čilea i Saudijske Arabije gde su Čileanci vrlo motivisano došli do pobede 32:27 (21:13). Reprezentacija Čilea iako je izgubila sve šanse za prolaz u narednu fazu odigrali su ovaj meč na visokom nivou gde su zasluženo slavili. Sve je krenulo od igrala francuskog Istra, Ervina Fojhtmana koji je pogađao 11 puta na ovom meču i tako postao najefikasniji na meču dok je njegov prezimenjak postigao 7 golova. Od samog početka Čileanci su najavili da ne žele poraz u ovom meču gde su mini serijama u prvom poluvremenu nametnuli svoj ritam što nisu mogli reprezentatvci Saudijske Arabije da isprate. Već u 20. minutu rezultat je bio 15:8 za favorite u ovom meču a na desetominutni odmor otišli su sa +7. U drugom poluvremenu više golova je postigla Saudijska Arabija ali +7 je bilo zaista nedostižno. Napravili su seriju od 5 golova u periodu od 40. minuta do 45. i smanjili zaostatak na -5. Delovalo je da može da se unese neka neizvesnost ali Čileanci su pojačali ritam i vrlo ofanzivno napali da bi meč završili sa +5.

Video sažetak: Čile – Saudijska Arabija

Bahreinci u završnici uzeli 2 boda protiv Japanaca rezultatom 23:22 (10:9). Vrlo zanimljiv meč „začelja“ odigran je u grupi B u Minhenu. Tokom celog meča neizvesnost je bila prisutna a odlučila je „hladnija“ glava Azijske reprezentacije. Tokom celog poluvremena igrao se egal gde su Bahreinci vodili meč, odlazili na +1 pa su Japanci vraćali na „x“. Drugo poluvreme nešto zanimljivije, Vatanabe otvara sa 2 gola i preokreće rezultat četvrti put na meču. Najzapaženiji Bahreinac na ovom prvenstvu poravnao je da bi Motoki ponovo odveo Japance na +1. Igrao se tako sve do 39. minuta kada Japanci ulaze u seriju i odlaze na velikih + 5 gde se publika u dvorani „razbudila“. U 56. minutu reprezentacija Bahreina smanjuje vođstvo gde su karte još uvek otvorene. Motoki odovodi svoju reprezentaciju na +2 ali serijom od 3 pogodaka Habib 2 i Merza 1 završavaju Bahreinci kao pobednici na ovom meču. Najefikasniji na meču bio je Motoki koji je postigao 9 pogodaka a u reprezentaciji Bahreina istao se Bašam sa 6.

Brazilci su apsolutno iznenađenje na ovom prvenstvu gde su pokazali time da su se kvalifikovali za dalji tok takmičenja što znači da će putovati u Keln u „Lanxess“ arenu. Kao apsolutni favoriti pobedili su Koreju koja na ovom prvenstvu nije došla ni do jednog boda rezultatom 35:26 (18:10). Korejci su samo otvorili meč i to je bila jedina prednost na ovom meču. Pocer, Šiufa i Toledo odvode Brazilce na 3:1 u 5. minutu a rezultat je prvi put dupliran u 23. minutu 14:7. Valadao, Santos i Toledo su samo pojačali tempo i svojim golovima odveli Brazilce na desetominutni predah rezultatom 18:10. U drugom poluvremenu pojavljuju se nešto motivisaniji Korejci koji su na sve načine pokušavali da sustignu +8 što Brazilci nisu dali svojom jakom odbranom. u 58. minutu Brazilci su pojačali na +10 a na kraju Južnoamerikanci su bili na +9. Najefikasniji na meču bio je Boržes sa 6 pogodaka dok je Korejac Kang ubeležio 1 manje.

Video sažetak: Brazil – Koreja

Nakon što su Brazilci prošli dalje, to su učinili i “faraoni” koji su pobedili Angolu koja se nalazi na poslednjem mestu grupe D koja se igra u Kopenhagenu. Rezultat je bio 33:28 (19:12). Od samog početka Egipćani su nametnuli svoj ritam i već u 15. minutu rezultat je glasio 15:10. Postepeno su pojačavali ritam i na poluvreme otišli rezultatom 19:12. Drugo poluvreme, rezultatski je pripalo Angoli 16:14 ali nisu mogli ni na koji način da sustignu veliki zaostatak sa poluvremena gde su Faraoni preko raspucano Elderee eliminisali Angolu sa prvenstva.  Eldera je pogađao 8 puta a kod Angole najefikasniji je bio Sibo sa 7.

Video sažetak: Egipat – Angola

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here