Braća Stanojević potpisala za Umag!

0
433

Rado prepričavana rukometna anegdota vraća nas na početak 80-ih. Lino Červar, koji je uzdizao RK Umag i svoju karijeru, obratio se igraču sa Cetinja u svom timu:

  • Dovedi mi još tri Crnogorca i napravićemo čudo.

Četiri decenije kasnije u klubu iz Istre, koji nastupa u Premijer ligi Hrvatske, kao da su se dosetili toga.

Pa su sa Cetinja u paketu doveli braću Miodraga (23) i Radovana Stanojevića (19), do pre neki dan članove Lovćena.

Iz poznate rukometne loze: deda Miodrag je nosio dres kluba iz prestonice, baš kao i otac Dejan, koji je nastupao i za Vardar, Borac iz Banjaluke, a zatim u Francuskoj, Italiji i Izraelu.

Braća Stanojevići su se ugradili u trofeje Lovćena poslednjih godina: stariji je učestvovao u osvajanju po tri titule crnogorskog prvaka (2015, 2018, 2019) i pehara Kupa (2015, 2017, 2018), dok je mlađi bio deo prošlogodišnjeg šampionskog tima.

Igraju na poziciji levog beka. U prvom delu sezone, Miodrag je, opterećen povredama, odigrao pet ligaških mečeva, postigavši 19 golova; Radovan je upisao dva susreta više i dva pogotka manje.

U Umagu ih čeka – borba za opstanak. Nakon uvodnog dela šampionata, i odigranih 18 kola, tim iz Istre se našao na 7. mestu.

U novoformiranu Ligu za opstanak, i završnih 10 rundi, ući će kao trećeplasirani, nastojeći da izbegne dve poslednje pozicije, koje šalju u niži rang.

Ugovori važe do kraja sezone, sa mogućnošću produženja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here