Borko Ristovski – “Vardar će ostati u mom srcu kao klub koji mi je dao mnogo!”

0
207

Najtrofejniji makedonski rukometni brend Vardar 1961 dobiće novog izvršnog direktora, pošto je dosadašnji prvi operativac Borko Ristovski podneo ostavku na tu funkciju. Rukometna legenda Makedonije dobila je ulogu u novoj Vladi, gde će raditi kao ministar u novom Ministarstvu sporta.

Zbog ovakvog angažmana, potencijalnog sukoba interesa i činjenice da bi imao previše obaveza, Ristovski se povlači sa mesta direktora u Vardaru. On je na društvenim mrežama podelio poruku javnosti kojom se zahvalio klubu i navijačima.

Dragi prijatelji sporta, Iza nas je još jedna sezona u kojoj smo uspeli da uradimo mnogo pozitivnih stvari. Uspeli smo da stabilizujemo naš RK Vardar, da preskočimo stepenicu više u odnosu na prošlu godinu, a nedostajali su milimetri da budemo na najvišoj stepenici. Ponosan sam što smo kao deo tima i njegov generalni direktor stvorili tim koji ima kvalitet, kapacitet i dobru hemiju, neophodnu za postizanje rezultata. Šta smo uradili da Vardar ponovo postane faktor i klub koji uvek teži najvišim ciljevima? Sigurno smo mogli više, a trebali smo biti korak dalje. U sportu se ništa ne može unapred planirati, ali dobrom organizacijom, treningom i pre svega jakom voljom uvek stignete tamo gde ste krenuli. I išli smo putevima koji nam donose dobre rezultate. Uspešno savladavamo i rešavamo sve izazove koji su pred nama. Profesionalni angažman vam uvek donosi nove izazove u koje ulazite sa idejom da nešto unapredite, promenite, borite se za svoje ideale i ciljeve. RK Vardar mi je dozvolio da radim na tom polju, i da razmišljam o boljim uslovima, u klubu, ali i za sve sportiste, i za sve klubove. Nešto što nam nedostaje u sportu u celini. Bolji uslovi, više sportista, stvaranje budućih ponosnih zvezda i reprezentativaca Makedonije. Pošto sam prihvatio da radim na tome, a predložen sam za budućeg ministra sporta u Vladi Republike Makedonije, smatram da se moja buduća pozicija i sadašnja ne poklapaju. RK Vardar će ostati u mom srcu kao klub koji mi je dao mnogo. Ostajem da navijam za svoj Vardar, ali sam odlučio da se posvetim dobru celog sporta, svakom klubu, svakom sportisti. Zato se ubuduće povlačim sa mesta Izvršnog direktora RK Vardar, na kojoj sam radio sa ljubavlju, željom i posvećenošću. Uveren sam da ima mnogo kvalitetnih ljudi koji će nastaviti ono što smo započeli i nastaviti još jači. I nastaviću da budem na strani sporta, svih klubova, svih sportista i boriću se da oni dobiju najbolje uslove za rad i da budu ponosni predstavnici svoje Makedonije. Ostajem otvoren za svaki dijalog, svaki razgovor, za sve što je interesantno u makedonskom sportu, napisao je Ristovski.

Ostaje da se vidi ko će zameniti Borka Ristovskog na mestu u klubu. Vredi napomenuti da je on bio jedan od glavnih operativaca u potpunoj stabilizaciji Vardara, ali više neće moći da obavlja ovu funkciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here