Boris Rojević – “Ovo je najbolje odrađen pripremni period od kada sam ja trener!”

0
223

Rukometaši Vojvodine početak nove superligaške sezone čekaju sa željom da 11. put zaredom osvoje šampionsku titulu i zapevaju “Ćiribu, ćiriba“. Timu Borisa Rojevića dodatno samopouzdanje ulile su pobede u pripremnom periodu i učešća na međunarodnim turnirima, gde su Novosađani odmerili snage sa evropskim velikanima.

  • Ovo je najbolje odrađen pripremni period od kako sam ja trener. Igrali smo sa najjačim ekipama do sada i savladali četiri učesnika Lige šampiona. Prvog dana kada smo ušli u halu, kada sam video koliku želju momci imaju za treningom, znao sam da će to biti jako dobar početak. Nismo mnogo promenili sastav i to nam je u velikoj meri olakšalo rad, jer je ekipa već uigrana, a novi igrači su se dobro uklopili. Doveli smo golmana Andreja Trnavca, kao i Stefana Sunajka i Vukašina Vorkapića, koji igraju na krilnim pozicijama. Pojačali su nas i bek Milan Golubović i pivot Maruan Šurief, tako da smo sa njima pokrili odlaske i dodatno dobili na kvalitetu. – Kaže Rojević.

Ovog leta na Slanu baru stigla je vest da će Vojvodina ići direktno u grupnu fazu Lige Evrope, pa će ovogodišnji osvajač Evrokupa u sezoni 2023/24 predstavljati Srbiju u drugom po jačini evropskom takmičenju.

  • Imamo jako tešku grupu – tu su Silkeborg, La Rioha i Alkaloid. Pokušaćemo da prođemo u drugu fazu takmičenja i to bi za naš klub bio još jedan istorijski uspeh, jer Vojvodina nikada do sada nije prošla grupu u Ligi Evrope. U domaćim takmičenjima uvek želimo da osvojimo sve trofeje, ali to će biti jako teško. U mnogim sportovima vidimo ekipe koje imaju najbolji roster i najveće budžete, pa ne osvoje trofej. Mnogo faktora treba da se poklopi da biste mogli da budete šampioni, a na prvom mestu treba da nas služi zdravlje. Spremamo se da odbranimo sve trofeje, poručio je šef stručnog štaba Vojvodine.

Utakmica prvog kola Super rukometne lige, u kojoj Vojvodina dočekuje Dinamo, igra se u sredu, 13. septembra, od 18:00.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here