Bojana Popović okupila “Lavice” i ozvaničila start priprema!

0
213

Na dan kada su prošle godine osvojile bronzanu medalju na EHF Euro, “lavice” su počele pripreme za 17. veliko takmičenje nakon obnove nezavisnosti. Do prvog meča na Svetskom prvenstvu, na kojem će rivali u grupnoj fazi biti Kamerun, Paragvaj i Mađarska, ostalo je još 10 dana.

Za mesto u timi na planetarnoj smotri konkurisaće 19 igračica.

Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gde će protiv domaćina Hrvatske i Konga, imati dobre provere pred put u Helsingborg, gde će “lavice” igrati mečeve grupne faze.

Primarni cilj na predstojećem Svetskom prvenstvu je plasirati se u drugu fazu, ali “lavice” priželjkuju i mesto među osam najboljih na svetu.

Crna Gora će u grupi igrati protiv Kameruna, Paragvaja i Mađarske.

  • Orne smo i spremne za nove izazove. Mnogo je novih lica, a ono što je najvažnije je da su djevojke raspoložene i zdrave. Gledale smo Kamerun, u pitanju je afrička ekipa koja igra specifični, ‘divlji’ rukomet. Potrebno je da se uradi dobra analiza. Prvi meč je uvijek nezgodan, i zbog toga što je prvi, a naročito kada ga igrate protiv specifičnog rivala. Paragvaj je niža klasa, a Mađarska najteži protivnik. Njihova ekipa stasava, djelovale su veoma ozbiljno u proteklom periodu. Moramo da budemo zdrave i idemo korak po korak, rekla je selektorka Bojana Popović i dodala:
  • Osnovni cilj je da budemo zdrave. Da prvo dobijemo Kamerun, pa da prođemo grupu, a onda i da budemo među osam.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here