Bojana Popović objavila spisak igračica – Nema Milene Raičević!

0
174

Na dan kada su prošle godine osvojile bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, „lavice“ počinju pripreme za Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Dan uoči okupljanja, selektorka Bojana Popović objavila je spisak od 19 igračica koje će konkurisati za mesto u nacionalnom timu na planetarnoj smotri, a na njemu nema debitantkinja.

Na spisku je 12 igračica koje su osvojile bronzanu medalju na EHF Euro 2022 (Rajčić, Batinović, Pavićević, Bulatović, Kadović, Brnović, Godeč, Popović, Grbić, Pletikosić, Malović i Nataša Ćorović), a pivot rumunske Korone Brašov Bobana Klikovac vraća se u nacionalni tim nakon tri godine i nastupa na Evropskom prvenstvu 2020.

Ukoliko se izbore za mesto u timu za planetarnu smotru, prvi nastup na velikim takmičenjima upisaće Nada Ćorović, Jelena Vukčević i Anastasija Marsenić.

Za ekipu neće konkurisati Milena Raičević, koju je nedavno suspendovao ŽKK Budućnost Bemax, nakon što je dugogodišnja reprezentativka i članica “plavih” odlučila da tuži podgorički klub zbog neisplaćenih dugovanja iz sezone 2020/21. kada je bila u drugom stanju.

Milena je inače osvojila sve tri medalje seniorske reprezentacije. Najpre je bila srebrna na Olimpijskim igrama u Pekingu 2012. potom je iste godine u Beogradu podigla pehar šampionki Evrope, da bi pre tačno 12 meseci osvojila bronzu na kontinentalnom šampionatu.

Reprezentacija će do petka trenirati u Podgorici, nakon čega putuje za Poreč, gde će odigrati kontrolne mečeve protiv domaćina Hrvatske i selekcije Konga.

Iz Hrvatske, „lavice“ putuju za Helsingborg, gde 30. novembra duelom protiv Kameruna počinju nastup na Svetskom prvenstvu. Rivali u grupi su još Paragvaj i Mađarska, a plasman u glavnu rundu izboriće tri prvoplasirane selekcije.

Za Crnu Goru to će biti sedmo učešće na planetarnim smotrama, a najbolji rezultat ostvaren je 2019. osvajanjem petog mesta na prvenstvu u Japanu.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here