BEZ STARCA NEMA UDARCA – Mustafa ušao u sukob sa novinarima iz Norveške!

0
370

Norveški novinari i predsednik svetske rukometne organizacije verbalno su se sukobili na press konferenciji na završnici ženskom SP koje se održavalo u danskom Herningu. I taj sukob savršeno odražava stanje u svetskom rukometu i 23-godišnju vladavinu Egipćanina koji je definitivno promenio svetski rukomet, no metode su i dalje upitne. Mustafa je burno reagovao na pitanja norveških novinara, a s novinarske strane gledano to je bilo baš to što su očekivali i želeli. Realno, više je za nasmejati se, ali je tako.

Dakle, Hasan Mustafa je čelu IHF-a 23 godine. Od tada pa do danas broj članica IHF povećao se sa 129 na 209 na što je Mustafa izuzetno ponosan. Naravno Norvežani kod kojih je demokratsko okruženje nešto drugačije, i drugačije gledaju na stvari, pa su upitali Mstafu…

  • Kritičari smatraju da se broj članova u IHF-u povećava kako bi se osigurala vaša i dalje potpora kao predsednika. Male se zemlje pozivaju da vam daju podršku, recimo Nepal koji ima prijavljenu samo jednu dvoranu uopšte, a njegov glas vredi jednako norveškom, švedskom ili nemačkom. Da li je IHF stvarno demokratska organizacija u praksi?
  • Pozivamo sve na Kongres, ali ne da bi glasali za mene ili nekog drugog. Povećali smo broj članica koje se bave rukometom. Što je u tome loše? Jeste li čuli za UN i način na koji funkcioniše?

Tu su se prvi put pogledali, a glavni sekretatar IHF-a pomogao je rečima da je sistem bio isti i pre Mustafe, a na pitanje predsedniku da ako nešto nije dobro, to mora menjati, Egipćanin je odgovorio.

  • To vi mislite. Znam više o rukometu od vas, ja sam igrao rukomet, a vi ste samo novinar.

Nakon toga pitanja više nije bilo, a zaključak izvucite sami.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here