BEACH HANDBALL – Peskaši i peskašice odlične u Bugarskoj!

0
331

Muška i ženska kadetska selekcija Srbije u rukometu na pesku su završile učešće na Evropskom prvenstvu sa tri pobede.

Peskaši su u meču za deveto mesto savladali Poljsku sa 2:0, dok su peskašice identičnim rezultatom bile bolje od Slovačke i Švajcarske.

U ukupnom plasmanu, dečaci su zauzeli deveto mesto a njihovu ukupnu statistiku možete preuzeti OVDE.

  • Posle tri pobede, hemija u ekipi je bila izuzetna i pomogla nam je da do kraja odradimo dobar posao. Već smo igrali protiv Poljaka u grupi i ponovo smo uspeli da ih savladamo i osvojimo deveto mesto. Evropsko prvenstvo je bilo vrhunsko iskustvo za celu ekipu, nismo do sada imali prilike da ovako nešto iskusimo i jedva čekamo neku novu priliku i verujem i šansu za još bolji rezultat, rekao je po završetku turnira zamenik kapitena, Uroš Gugolj.

Jana Babović, kapiten ženske selekcije, istakla je da je ponosna na ekipu i naročito poslednje dve utakmice.

  • Odigrale smo kako nam doliči i kako je trebalo i da otvorimo ovo prvenstvo, ali rezultat je stigao kasno. Bile smo bolje od protivnica iz Slovačke i Švajcarske i u oba meča ostvarile pobedu sa 2:0. S obzirom na to da od starta nismo bile kompletne, da su određene devojke imale obaveze u klubovima, verujem da smo na pravom putu kada je rukomet na pesku u pitanju i da ćemo tek pokazati koliko možemo. Zahvaljujem se stručnom štabu na ukazanom poverenju i sjajnoj saradnji i odnosu prema nama, poručila je Babović.

U ukupnom plasmanu, srpske peskašice zauzele su 16. mesto, a njihovu kumulativnu statistiku možete preuzeti OVDE.

Kod muškaraca je titulu osvojila selekcija Mađarske koja je u finalu slavila protiv Španije 1:2 (20:18, 18:21, 14:15). Treće mesto osvojila je Nemačka koja je porazila Hrvatsku sa 2:0 (32:26, 27:20).

Kod dama Holanđanke su bile najbolje. U finalu su porazile Francusku sa 0:2 (20:28, 14:19) dok je 3. mesto osvojila Hrvatska koja je porazila Mađarsku sa 2:0 (19:16, 20:16).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here