BEACH HANDBALL – Lazar Miškov predstavljao Srbiju na renomiranom turniru u Italiji!

0
296

Od 21. do 23. juna je u italijanskoj Gaeti odigran turnir rukometa na pesku 25. Memorijal „Kalis Kup 2024“ na kome je u svojstvu delegata učestvovao i Lazar Miškov iz Bačke Palanke.

Miškov je, inače, EHF delegat rukometa na pesku.

  • EHF i organizatori ovog turnira su me treću godinu za redom pozvali da učestvujem kao glavni delegat na prestižnom turniru u Gaeti. Turnir je ove godine svrstan u TOP 5 turnira rukometa na pesku u Evropi. Moje kolege delegati i ja smo u protekle dve godine digli turnir na viši nivo, da bi ove godine posle dužeg vremena učestvovalo mnogo više ekipa, navodi rukometni radnik iz Bačke Palanke i dodaje da je ove godine nastupilo šesnaest muških i deset ženskih ekipa.

Igralo se na tri peščana rukometna terena na obali mora. Na turniru je bilo preko 700 učesnika iz petnaest svetskih zemalja, što dovoljno govori o kvalitetu. Tu spadaju igrači i službena lica.

  • Retko se to dešava da toliko učesnika bude na turniru iz toliko različitih nacija. Inače, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji je pobedila ekipe iz Irske zahvaljujući igračima iz Brazila. Muška i ženska ekipa „Niteroj“ iz Irske su bile pojačane igračima iz Brazila koji su u finalnim mečevima pokazali atraktivnost ovog sporta i ulepšali finalne susrete, dodaje Miškov koji je kao glavni delegat bio na finalnoj utakmici muškaraca, a kao pomoćni delegat na ženskom finalu.

Miškov je od EHF dobio nominaciju za Evropsko univerzitetsko prvenstvo koje će se od 20. do 28. jula održati u Debrecinu u Mađarskoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here