Beach handball – Hrvatska osvojila Mediteranske igre!

0
510

Fantastične vesti stižu iz Grčke! Hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na pesku, osvojila je zlatno odličje na Mediteranskim igrama na pesku, dok su hrvatske peskašice takmičenje u Heraklionu završile na 6. mestu.

Seniori su takmičenje započeli s pobedom protiv Kipra, a zatim i Južne srpske pokrajine te Italije što im je donelo plasman među osam najboljih. Na putu od četvrtfinala do najvišeg postolja, hrvatski peskaši nadigrali su Maroko, Kipar i Italiju za veliko slavlje i novu medalju u bogatoj peskaškoj riznici odličja.

Peskašice su u prvom delu takmičenja upisale poraze od Portugala, Italije i Španije te dve pobjede: protiv Tunisa i Kipra. U borbi za plasman od 5. – 7. mesta, usledile su pobede protiv Grčke i Tunisa, odnosno poraz od Kipra za konačno 6. mesto.

Dodajmo i da su hrvatski arbitri Dario Rupčić i Ivica Botinčan sudili finale u ženskoj konkurenciji. Zlatnu medalju osvojila je reprezentacija Španije koja je u finalu slavila protiv domaćina Grčke, dok bronza ide u Portugal. U muškoj konkurenciji, Hrvatska je zlatna, Italija srebrna, a Španija bronzana.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here