ARKUS: Metaloplastika porazila “Vitezove”

0
285

U utakmici koja nije ništa odlučivala obzirom da će u doigravanju  ”Vitezovi” igrati za opstanak, a gosti za titulu, viđena je rukometna predstava koja je većim delom zadovoljila ”probrano” gledalište, bez obzira na rejting dve ekipe.

Obzirom na bledunjav start domaćina, koji je u mnogo čemu bio kao u prethodnom susretu sa Zvezdom, nije se ništa dobro pisalo ekipi Marka Pavlovića osim ubedljivog poraza. Kapiten Bomaštar je bio nesavladiv i iz najizglednijih prilika domaćih igrača, nakon čega su sledile munjevite kontre i laki golovi za njegovu ekipu (3:7 – 9.min; 5:11 – 19.min). Rani tajm-aut i dosta izmena doneo je mali boljitak  ”vitezovima” kada je mladi Popović ”povukao” ekipu, pa je rezultat došao na ”pristojan” zaostatak (10:13 – 21.min). Izostali su tada sigurniji napadi domaćeg sastava, što je selektirani sastav iz Šapca, za više iskusnih internacionalaca i aktuelnih reprezentativaca, znalački koristio da iz skoro svake prilike zatrese mrežu Simića i da bezbrižno ode put svlačionice nakon 30. minuta (11:16).

Ubedljiva prednost gostiju nije ovog puta demoralisala ”Vitezove” tako da nisu dozvoljavali da se zaostatak uveća, već su preko Popovića, Topalovića i Stanisavljevića u pojedinim trenucima delovali vrlo ubedljivo obzirom na kvalitet gostiju (19:21 – 41.min; 23:24 – 46.min;24:26 – 49.min). Visok tempo sa puno trčanja i duel igre očito da je bio od velikog uticaja na dalju igru domaćina čija klupa nije imala kvalitet kao gostujuća, a izvrsni Babić je sa pozicije pivota igrao ”simultanku” sa domaćom zonom. Poslednjih pet minuta (28:32) proteklo je u igri ”trči i pucaj” kada se rezultat čak osam puta menjao i gde je ekipna i pojedinačna razlika u kvalitetu gostiju došla do izražaja (30:37).

”Vitezovima” sledi gostovanje u Nišu čiji ishod takođe nije bitan za konačan plasman oba rivala, već će trenerima, kao i ovaj, poslužiti da što bolje pripreme svoje ekipe za ono što ih čeka u doigravanju.

RK OBILIĆ – RK METALOPLASTIKA 30:37 (11:16)

Sala: USC ”Voždovac”

Gledalaca: 20 (Korona)

Sudije: B. Radaković (Novi Sad) – N. Bakmaz (Novi Sad)

Sedmerci: Obilić 4 (4) Metaloplastika 3 (2)

Isključenja: Obilić 4. min Metaloplastika 12. min

OBILIĆ: Radović (kap), Žujović 2 (1), Savić, Topalović 7 (3), Jedoksić, Antić, Teodorović 2, Milutinović 1, Turudić, Stanisavljević 7, Popović 9, Đorđević, Ivošević 1, Simić (6 odbrana / sedmerac), Krnjajac 1, Tasić (1 odbrana) – (trener M. Pavlović).

METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 5, Vorkapić 8 (1), Jevtić, Pisarić 2, Srdanović 5, Milovanović, Bomaštar (kap – 18 odbrana), Antonijević,  Ivanić 4, Đukić, Mitrović 2, Babić 6, Todorović, Brajović 4, Došen 1 – (trener V. Vuković).

MVP igrač utakmice: Dejan Babić (Metaloplastika)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here