Ante Dragičević u Čeliku!

0
343

Ante Dragičević je poslednje pojačanje RK Čelika za novu prvenstvenu sezonu. Levoruki je rukometaš koji igra na pozicijama i desnog krila i desnog beka, ali i srednjeg beka.

Član je juniorske reprezentacije BiH. Igra na poziciji desnog krila, desnog i srednjeg beka.

Ante je rođen u Žepču, 19. juna 2001. godine, od majke Ljilje i oca Vinka. Vrlo dobar je učenik Srednje mešovite škole Žepče. Još nije odlučio šta će studirati nakon završetka srednje škole. Rukomet igra od svoje dvanaeste godine. Osim RK Žepča, gde je napravio svoje prve rukometne korake, u poslednjoj sezoni je igrao u primjerligaškoj ekipi RK Maglaj. Član je juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ranije je nastupao i za reprezerenaciju BiH – U 17.

Ante Dragičević:

  • Raduje me što sam došao u RK Čelik. U Čeliku se veoma ozbiljno radi i daje se šansa mladim igračima. Većinu saigrača u RK Čeliku poznajem. Posebno me raduje da Čelik stvara ekipu za duže staze i da ima ambicije da se već naredne godine plasiramo u Premijer ligu BiH. Maksimalno ću se truditi da doprinesem ostvarenju tog cilja, rekao je nakon potpisivanja ugovora sa predsednikom RK Čelika Panetom Škrbićem.

Pane Škrbić:

  • Na prijedlog Stručnog štaba angažovali smo mladog i talentovanog devetnaestogodišnjeg Ante Dragičevića iz Žepča. Time u RK Čeliku zaokružujemo tim mladih Čelikovih nada (Faris Mrako, Adnan Sumbuljević, Danijel Jurić, Adi Mešinović, Franjo Duđak, Mirsad Čelenka, Muamer Kaljić, Ajan Seketa i drugi), tako da na taj način RK Čelik obezbjeđuje kontinuiranu i svijetlu budućnost. Ante je član juniorske reprezentacije BiH, što ima posebnu težinu. Ante, dobro došao u RK Čelik!, izjavio je Pane Škrbić.

Seldin Rizvanović:

  • Ja odavno pratim rad Ante Dragičevića. On je vrlo talentovan i zahvalan igrač koga bi poželjela svaka ekipa. Mali problem je to što Ante pohađa Srednju školu u Žepču, ali smo i to riješili, jer on svaki dan u školu ide prije podne, pa poslije podne može svakodnevno dolaziti na treninge, kaže Seldin Rizvanović, trener RK Čelika, koji je takođe poželio dobrodošlicu novom prvotimcu kluba.

Inače, u RK Čeliku (Gradska arena) se žestoko radi. Na treninzima je obično po 20 igrača, što pojačava ozbiljnost i odgovornost i borbu za svaku poziciju u ekipi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here