Andrea Lekić i Dragana Cvijić brane čast srpskog rukometa!

0
212

Bivše reprezentativke Srbije nominovane od EHF-a za najbolje na svojim pozicijama.

Evropska rukometna federacija (EHF) je nominovala 110 rukometaša i rukometašica iz 22 zemlje koji su u konkurenciji za tim godine, ali i za najboljeg igrača i igračicu. Na toj listi se ne nalazi nijedan srpski reprezentativac i reprezentativka, a čast Srbije brane Andrea Lekić i Dragana Cvijić koje već nekoliko godina ne igraju za naše selekcije.

To je još jedan od pokazatelja zašto nas neće biti na Svetskom prvenstvu za rukometaše narednog januara i zašto rukometašice sa skromnim ambicijama (da prođu drugi krug na SP u konkurenciji Čilea) idu na velika takmičenja.

Glasanje je do 23. juna, a učestvuju i igrači, treneri, novinari i navijači, i to na ravne časti – svako po 25 odsto. Konkurencija Andrei Lekić, rukometašici Ferencvaroša, su Stine Oftedal, Marketa Jarebkova, Loi Abing, Aniken Obaidli, Kristina Jergensen i Darija Dimitrijeva. Dragani Cvijić na mestu pivotmena konkurentkinje su Lin Blom, Saka Bukti, Kari Bratsat, Kaba Gasama i Rike Iversen. Obe osvajačice srebrne medlja na Svetskom prvenstvu 2013. godine su prošle sezone sa Ferencvarošem osvojile duplu krunu u Mađarskoj, ali nisu uspele da se plasiraju na završni turnir Lige šampiona u Budimpešti. Podsetimo, prošle godine je Fradi bio vicešampion Evrope, kada je pred svojim navijačima u finalu poražen od norveškog Vajpers Kristijanštada.

Kod rukometaša možda je bilo mesto za Dejana Milosavljeva, golmana Fukse Berlina, ali su prednost dobili Andreas Volf, Sergej Ernandez, Matej Mandić, Niklas Landin Jakobsen, Emil Nilsen, Andreas Palička i Gonzalo Perez de Vargas.

Kompletan spisak nominovanih na svih sedam pozicija, kao i za najbolje defanzivce u obe kategorije, pogledajte OVDE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here