Ana Debelić: “Rukomet je moja svakodnevnica”

0
356

U poslednje vreme često čujete za nju iako se svojim igrama dokazala i pre. Ona je Ana Debelić, devojka koja igra za Podravku i reprezentativka je Hrvatske, igra na poziciji pivotmena. U ovom trenutku ova mlada profesionalka živi svoje najbolje dane na rukometnom terenu u evropskim, ali i domaćim utakmicama. Dug je bio put do ovoga jer je Ana rukomet krenula da trenira sa 6 godina. Simpatična i uvek nasmejana Rabljanka bila je svestrano dete. Pevala je, igrala tenis, vozila kajak i plesala, a onda se iz samo njoj poznatih razloga zaljubila u rukomet. Pokazalo se kako je od mora njenih hobija i aktivnosti odlično odabrala. Ana nije samo profesionalna sportistkinja te je u slobodno vreme zauteta i ispitima na Šumarskom fakultetu u Zagrebu.

  • Odabrala sam smjer Oblikovanje namještaja od drva jer sam završila i srednju građevinsku školu za dizajnera interijera. Iako mi je ponekad naporno nastojim sve obaveze pogotovo za vrijeme priprema i intenzivnih utakmica dobro organizirati i uskladiti i zasad uspijevam – rekla je Ana koja to i dokazuje rezultatima, tako da će ove godine i diplomirati.

Od kuće je otišla sa 14 godina i to u Rijeku u srednju školu  gde je i nastavila s rukometom. Prvo je igrala za Opatiju, a nakon toga u Zametu. Nakon srednje škole s 18 godina je došla u Zagreb, upisala fakultet i nastavila da igra rukomet i to u Lokomotivi.

  • Željela sam studirati, ali i igrati rukomet pa sam dosta rano otišla od kuće i morala se naviknuti na odvojen život od roditelja. Put me iz Zagreba ipak odveo u Koprivnicu, miran grad i pogodan za život – rekla je Ana.
  • U životu se ne vodim nekim  rukometnim uzorima, ali jako cijenim Heidi Loke. Uoči utakmica ipak ima svoje rituale.
  • Uvijek zovem mamu i dečka da mi zažele sreću, a tu su i neki sportski komadi odjeće; topići i podmajice, koji spadaju u kategoriju onih koji mi donose sreću pa ih pomno biram za važne utakmice – otkrila  je mlada rukometašica.

Kad je reč o kuvanju, prava je mađioničarka pa joj je prilično drago kada kuva zajedno sa svojim dečkom, a najdraža su joj plodovi mora, jela od tune te ostali riblji specijaliteti što i nije čudno za ovu lepu devojku sa ostrva.

  • U kuhinji ne zaobilazim ni Podravkine proizvode pa se najviše volim osladiti Linoladom i Čokolinom dok od ostalih proizvoda najviše koristim povrtne kocke, juhe i naravno Eva tunu.

Svojim najvećim životnim uspehom smatra to što spretno usklađuje fakultetske obaveza s onima koje donosi profesionalni sport, a sve bi to, kako kaže, teško izvela bez podrške porodice i svog dečka.

U Podravka Vegetu je stigla iz Lokomotive, a cilj joj je da pruži maksimum u najtrofejnijem ženskom rukometnom klubu u Hrvatskoj. Sada kao i ostatak ekipe živi evropski san koji je počeo prošle jeseni, a izgledno je da će još dugo, dugo trajati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here