Ana Buljan – “Zadovoljna sam radom u Podravka Vegeti!”

0
329

Mlada Solinjanka rukometom je krenula da se bavi od sedme godine. Rođena je 19. januara 2002. godine te je s Podravkom potpisala stipendijski ugovor na četiri godine. U RK Podravka Vegetu došla je iz splitskog rukometnog kluba Split 2010 u kom je provela poslednje dve sezone. Do tad je igrala u ŽRK Vranjic.

  • Starije sestre su trenirale pa sam i ja krenula s njima, onako bez veze. Na kraju sam jedino ja ostala u rukometu, dok one studiraju. Vanjska sam igračica, srednja i lijeva, a specijalnost mi je obrana. Veseli me što nam je trener Zlatko Saračević, veliko rukometno ime. Raduje me što ću raditi s njim i njegovim stručnim stožerom. Trebalo mi je samo nekoliko dana ovdje da uvidim kako se tu radi na puno višoj razini, kako je ovo najbolji hrvatski ženski rukometni klub.

Iako mlada, Ana je do sada osvajala trofeje. Posebno pamti pet titula kadetskih prvaka države sa svojim bivšim klubovima. Isto tako, pet je puta proglašena najboljom igračicom Završnice PH za devojčice 2002 i mlađe, a s kadetskom je reprezentacijom nastupila na EHF Euru 2019. godine. Za reprezentaciju je postigla 30 golova. U istom ritmu planira da nastavi i u Koprivničkom klubu, s brojem 15 na leđima.

Slobodno vreme, kad ga ima, provodi odmarajući se i pripremajući za nadolazeće treninge i utakmice s RK Podravka Vegetom.

  • Snašla sam se u Koprivnici, zadovoljna sam, super je. Cure su sjajne, pomažu mi na svakom koraku, prava smo ekipa. Ima nas mladih, ima nas iskusnih, možemo do velikih pobjeda. Raduje me što sam dio najbolje ekipe u državi, mislim da od novih suigračica mogu puno naučiti.

Uporedno s rukometom Ana će se potruditi i na fakultetu. Naime, upisala je smer Poslovanje i menadžment na koprivničkom fakultetu “Sjever”, nakon što je završila jezičku gimnaziju. Što se tiče pak slatkih grehova, njen je pica koje se sada mora odreći na neko vreme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here