Alkaloid predstavio četiri pojačanja!

0
318

Makedonski vicešampion Alkaloid naredne sezone, u kojoj će se takmičiti i u Ligi Evrope, imaće u sastavu četiri nova rukometaša. Novajlije u “plavo-belom” dresu su reprezentativac Makedonije, desni bek Martin Velkovski, mladi pivot Stefan Stojčević, a prvi put će u timu biti i internacionalci. To su levo krilo Arno Bingo iz Francuske i golman sa Kube Alehandro Romero.

Arno Bingo će verovatno biti najiskusnije ime skopskog tima kada je njegova biografija u pitanju. Bingo, koji ima 35 godina, bivši je reprezentativac Francuske, a tokom karijere igrao je za portugalske ekipe Benfiku i Sporting, kao i za Tremble i Monpelje iz Francuske.

Alehandro Romero je drugi strani rukometaš, tridesetogodišnji golman, koji je branio za Eks Provans, u čijim redovima je imao zavidan procenat odbrana. Kubanac je branio i za Ponto Kombo iz Francuske, za švedski klub Onereds Aristika i za Porto iz Portugala.

Martin Velkovski je 26-godišnji desni bek koji dolazi iz Eurofarm Pelistera, a ranije je igrao za Metalurg. Velkovski je nastupao za reprezentaciju Makedonije na EP u Hrvatskoj 2018., Austriji 2020. i Mađarskoj 2022. i Svetskom prvenstvu u Egiptu 2021. godine.

Stefan Stojčević je pivot koji ima 20 godina, visok 207 centimetara i dolazi iz Butela. Važi za veliki rukometni potencijal, koji će dobiti odličnu priliku za razvoj u Alkaloidu čija strategija i dalje ostaje ista – afirmacija najboljih mladih imena iz Makedonije.

Sa ova četiri igrača, stručni štab Alkaloida dobiće više iskustva na terenu, dokazan kvalitet a tim će postati konkurentniji za nastupe u domaćoj Super ligi i EHF Ligi Evrope.

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here