1. NLB liga (M) – Gorenje Velenje i Trimo Trebnje odigrali nerešeno!

0
152

Lepo popunjena hala “Rdeča” dočarala je atmosferu pravog derbija. I pored toga što su domaći vodili veći deo meča, meč je posle šezdeset minuta borbe završen bez pobednika.

Ako su prošle godine u Celju mogli tiho da slave titulu državnog prvaka već u februaru, ove godine sigurno nije tako. Za titulu sve tri ekipe koje se bore, moraće da prolećni deo šampionata odigraju bez promašaja. Najbolju poziciju trenutno ima ekipa iz Trebnja, koja ima dva boda prednosti u odnosu na Gorenje iz Velenja i Pivovarnu Laško iz Celja.

Velenjčani su bili svesni da pobedom u prvom derbiju 2024. godine mogu da se izjednače na tabeli sa liderom Trimom i dodatno začine rukometnom triatlonu. Poznatu igru igrača Zorana Jovičića navijači su u prepunoj dvorani mogli da prate do dvadesetog minuta, kada je Ibrahim Haseljić (10:7) doneo najveće vođstvo na meču. Uroš Zorman je potom povukao asa iz rukava i na gol stavio Alena Skledara. Crno-žuti nisu mogli da nađu rešenje za mladog golmana koji vodi svoj tim na odmor (11:11).

U drugom poluvremenu domaći su preuzeli prvu inicijativu i posle sedam minuta drugog poluvremena vodili sa +2. Gosti nisu popuštali, iskoristili su pad koncentracije u napadu i prvi put poveli u 43. minutu meča (15:16). “Ose” su ponovo stisnule gas. Deset minuta pre kraja dolazi do vođstva od +3 (21:18). Kada je u 55. minutu semafor pokazivao dva gola prednosti domaćih, činilo se da su igrači Zorana Jovičića jedini imali rešenje za raspoložene trebanjske lavove ove sezone. Gosti su iskoristili pet minuta posta u domaćem timu i minut pre kraja poveli golom (22:23), posle pogotka Vida Miklaveca. Crno-žuti su brzo napali i izjednačili na krilima Urbana Pipa. U poslednjih dvadesetak sekundi utakmice Trebanjci su imali napad za pobedu, ali je čvrsta odbrana Velenjčana to zaustavila. Derbi kola NLB lige između RK Gorenje Velenje i RK Trimo Trebnje završen je rezultatom 23:23.

RK GORENJE VELENJE – RK TRIMO TREBNJE 23:23 (11:11)

Skok (12 odbrana), Taletović, Haseljić (2), Pipp (6), Velić (1), Maričić, Drobež, Tatar (1), Sokolič (4), Verdinek (1), Šiško (3), Jezernik, Tajnik, Jovičić (3), Predović, Hriberšek

Skledar, Čudić, Jovičič (5), Višček (2), Bulzamini, Didovič, Jurečič (1), Kotar (1), Udovič, Miklavec (4), Grmšek (3), Grbič, Cingesar (1), Nešić (5), Ćorsović (1)

PRATITE NAS:

  • tik-tok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here